............* κιτρινισμένες λιθογραφίες * για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάνονται στην εποχή μας...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη...........Νίκος Μπελογιάννης

~


................................... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας

Μετάφραση (Translate)

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

ΓΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟ ΤΟΥ ΆΘΩ ΠΕΡΙΟΧΗΜάγδα Μυστικού-Καραγιαννιώτου
Δημοσιογράφος – ΕΔΣΤΕ-FIJET
Εικαστικός συντάκτης


΄MOUNT ATHOS AREA GOURMET΄

Ο οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω στις 2 Σεπτεμβρίου 2011 σε συνέντευξη τύπου με δημοσιογράφους και άλλους προσκεκλημένους, παρουσίασε το πρόγραμμα με τίτλο: «Οικολογικές και Γαστρονομικές  Περιηγήσεις στην περιοχή του Άθω».
Το πρόγραμμα παρέλαβε η πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ για να το προωθήσει παγκοσμίως μέσω των μελών της. Η καθηγήτρια του Τμήματος Βιολογίας του Α.Π.Θ. κα Στέλλα Κοκκίνη παρουσίασε τον «Αριστοτελικό Περίπατο» με τίτλο «Βοτανολογώντας το Βουνό του Αριστοτέλη», αναφερόμενη στο Στρατονικό Όρος.
Παρουσίασε το αναπτυξιακό σχέδιο της περιοχής ο Δήμαρχος του Αριστοτέλη κος Χρήστος Πάχτας ,δίδοντας τις αναφορές του για το μέλλον του τόπου. Χαιρετισμό έδωσε στο όλο εγχείρημα του οργανισμού αλλά και σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς για την ευόδωση του σχεδίου η διευθύντρια Περιφερικής  Διεύθυνσης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας κα Δάφνη Τσιάμου.

Πραγματοποιήθηκε γευστική δοκιμή των κρασιών του «Κτήματος Klaudia Παπαγιάννη» ενώ ακολούθησε επίσκεψη στο «Κτήμα Λειβαδιώτη» στην περιοχή Μαραθούσας.
Οι άνδρες της δημοσιογραφικής αποστολής επισκέφθηκαν οινοποιία της Αθωνικής Χερσονήσου.
Το Πλατανόρεμα πολύ κοντά στην Αρναία Χαλκιδικής αγροτουριστική φάρμα με βιολογικά προϊόντα, έδωσε το στίγμα του με τις χειροποίητες πίτες και τα κρέατα που παράγει.
Η Ντίνα Νικολάου ψυχή αυτού του εν συνόλω εγχειρήματος καταγραφής των γευστικών γνώσεων έδωσε τον καλύτερο εαυτό της. Συνεργάσθηκε μαζί της στο Πλατανόρεμα ο Δημήτρης Στοϊλης. Στην Αγία Παρασκευή της Αρναίας στο restaurant Μπακατσιάνος η Ντίνα Νικολάου και ο Δημήτρης Πολύζος παρουσίασαν ένα «αρχαιοελληνικό συμπόσιο» γεμάτο από γεύσεις που αναφέρονται στην γευσιγνωσία των αρχαίων Ελλήνων. Επιτυχής η αναδρομική αυτή γευστική αναφορά έδωσε στους δημοσιογράφους την ευκαιρία να την διαδώσουν ευρύτερα.

Στην Ουρανούπολη η Ντίνα Νικολάου και ο Γιάννης Κρητικός στο restaurant «Κρητικός» ετοίμασαν ένα γνήσιο μοναστηριακό δείπνο εμπνευσμένο από τις συνήθειες των αγιορειτών .
Πλούσιο σε γεύσεις έδωσε την ευκαιρία να εκτιμηθούν τα ψάρια χωρίς επιτήδευση μόνον με την καθαρότητα της σάρκας τους.
Στο Eagles Palace Resort Spa στην Ουρανούπολη ο Pasquale Lembo, ο Σάκης Κάλφας και ο Θεόδωρος Λιόκος έδωσαν στο κοινό τους ιταλικές γεύσεις με επιρροές Βυζαντινές.
Στην Ολυμπιάδα αρώματα από την αρχαία Ελλάδα στο restaurant Ακρογιάλι η Ντίνα Νικολάου και η Λουλουδιά Αλεξιάδου έκαναν menu με «Αριστοτελικές» επιρροές και έμπνευση του chef Τάσου Μαστροδημήτρη. Στο όμορφο νησί της Αμμουλιανής στο restaurant Janis ο chef Κοσμάς Αναστασιάδης έδωσε την γεύση της θάλασσας σε πολλές ποικιλίες μεζέδων.
            Στην Ουρανούπολη στο restaurant Cabana του Theoxenia η Ντίνα Νικολάου και ο Απόστολος Γρατσουνίδης εντυπωσίασαν με την μαγειρική τους που ήταν επηρεασμένη από τον Πόντο και τους πρόσφυγες. Μια ταυτότητα γαστρονομικής άποψης που φέρει θύμισες από τις πατρίδες των προσφύγων.

            Στο Eagles Palace Resort & Spa στην Ουρανούπολη κορυφαία η εκδήλωση του φετινού Mount Athos Area Gourmet έδωσε το στίγμα της «Μοναστηριακής κουζίνας».Ο Μοναχός Επιφάνιος και ο chef Ηλίας Γκότσης πρόσφεραν μοναστηριακά πιάτα από ψάρια και χόρτα του Αγίου Όρους με φωτιά , ξύλα και νταβάδες. Απλά και ποιοτικά έφεραν τις διατροφικές συνήθειες έξω από τα Μοναστήρια δίδοντας καλό και υγιεινό φαγητό.
Στα Πυργαδίκια η Ντίνα Νικολάου και ο Φώτης Καμπάς προετοίμασαν δείπνο εμπνευσμένο από τις Αριστοτελικές και τις Αθωνικές γεύσεις στο Assa Maris.
Το επόμενο Mount Athos θα πραγματοποιηθεί μέσα από τη διεξαγωγή 3ημέρου διεθνούς συνεδρίου με τίτλο: «Βοτανολογώντας το Βουνό του Αριστοτέλη» συντονισμένου από το Α.Π.Θ., το Δήμο Αριστοτέλη και τον Οργανισμό.
Ήταν ένα πολύ ευχάριστο και ικανοποιητικό ταξίδι στις γεύσεις και συνήθειες του τόπου που αγκαλιάζει το Άγιο Όρος και παίρνει ευλογία από το ιερό αυτό κομμάτι γης που δέχεται επισκέψεις από όλον τον κόσμο.
         Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες από την κα Μαρία Πάππα Συντονίστρια προγράμματος Προβολής Προορισμού 63075 Ουρανούπολη Χαλκιδικής T&F : +302377021139 , 

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Φουντώνει το κίνημα κατά του χαρατσιού μέσω ΔΕΗ


Διευρύνεται το κίνημα των δήμων που στέκονται στο πλευρό των πολιτών που αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι μέσω ΔΕΗ. Χθες προστέθηκαν στη λίστα και οι Δήμοι Αμαρουσίου, Βύρωνα και Αλεξανδρούπολης, ενώ το θέμα τέθηκε και στο περιφερειακό συμβούλιο “Αττική Συνεργασία όχι στο Μνημόνιο” και “Ελεύθερη Αττική”. 
Μάλιστα ο Δήμος Αμαρουσίου εγείρει με εξώδικό του στη ΔΕΗ ζήτημα νομιμότητας για την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων.

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011

Μέσω τουριστικής ανάπτυξης η οικονομική ανάκαμψη στην Λακωνία


  


Μόνο μέσω της τουριστικής ανάπτυξης θα επιτευχθεί η οικονομική ανάκαμψη, στην Λακωνία, αλλά και στην Πελοπόννησο επισημαίνει με δήλωσή του ο πρόεδρος Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας και σύμβουλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Δημήτρης Πολλάλης.
Ο πρόεδρος των ξενοδόχων σημειώνει ότι, ''για την καταπολέμηση της ύφεσης και την έξοδο από τις δυσχερείς οικονομικές δυσκολίες, είναι μονόδρομος η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων αλλά και των ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών της Λακωνίας και θα πρέπει πλήρως να κατανοηθεί ότι μόνο μέσω της τουριστικής ανάπτυξης θα επιτευχθεί η οικονομική ανάκαμψη''.
Αναφέρει πως χρειάζεται να αλλάξει ο τρόπος που προβάλλεται η Λακωνία στην τουριστική αγορά, αφού το παραδοσιακό τουριστικό προϊόν απώλεσε την ανταγωνιστικότητά του και απαιτείται η επανατοποθέτηση στην τουριστική αγορά με νέα και διαφοροποιημένα προϊόντα και υπηρεσίες. Επισημαίνοντας ότι επείγει, η επανατοποθέτηση στη διεθνή και στην εγχώρια τουριστική αγορά, ''με μια πιο σύνθετη και ποιοτικά αναβαθμισμένη τουριστική προσφορά, που θα απευθύνεται σε πιο ενήμερους, πιο εκλεκτικούς, πιο απαιτητικούς και πιο εύπορους τουρίστες και μάλιστα για 12 μήνες το χρόνο''.

Το πλήρες ρεπορτάζ του ανταποκριτή μας Δημήτρη Μανιατάκου στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.