............* κιτρινισμένες λιθογραφίες * για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάνονται στην εποχή μας...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη...........Νίκος Μπελογιάννης

~


................................... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας

Μετάφραση (Translate)

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας ταξιδεύει ..... στα Φιλιατρά.


Το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας ταξιδεύει στην Ελλαδα και αυτή την φορά κάνει στάση για το διήμερο 5 και 6 Φεβρουαρίου στα Φιλιατρά και συγκεκριμένα στην κινηματογραφική Λέσχη του Πυρσού.
Το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την περαιτέρω προβολή της μικρού μήκους ταινίας εντάσσει στον ετήσιο προγραμματισμό του την διοργάνωση προβολών ταινιών μικρού μήκους σε πόλεις της Ελλάδας και το εξωτερικό.
Εδώ και δεκαπέντε πλέον χρόνια, οι βραβευμένες και διακριθείσες ταινίες του ετήσιου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, εντάσσονται σ’ ένα ‘μακρύ ταξίδι’ επαφής με το κινηματογραφόφιλο κοινό, που κάθε χρόνο αποδεικνύει το ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον του για το ‘μικρό’.
Η Γερμανία, η Αίγυπτος, η Κύπρος, η Σερβία, η Ιταλία, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, καθώς και 60 πόλεις της ελληνικής περιφέρειας έχουν αποτελέσει σταθμούς, λιμάνια και προορισμούς του ταξιδιού του Φεστιβάλ Δράμας.
Η θέση του Φεστιβάλ Δράμας στο εγχώριο κινηματογραφικό ..........
τοπίο, ως το κορυφαίο φεστιβάλ στο είδος του, αλλά και η διεθνής του αναγνώριση συμβάλλουν σημαντικά στην επιτυχία των ‘ταξιδιών’ του, που καίριο σκοπό έχουν την προβολή και διάδοση του έργου των νέων κινηματογραφιστών.


Το πρόγραμμα προβολών που θα γίνει το διήμερο 5 και 6 Φεβρουαρίου 2012 είναι το ακόλουθο.


Κυριακή 5 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00
1. Γειά σου Ανέστη (Διάρκεια 18')
Σκηνοθέτης Δημήτρης κανελόπουλος
2. Toothbruches (Διάρκεια 5')
Σκηνοθέτης: Νίκος Μπρανίδης - Γιάννης Μπουγιούκας
3. Το πατάρι (Διάρκεια 18')
Σκηνοθέτης: Μίνως Νικολακάκης
4. Ηγέτης (Διάρκεια 28')
Σκηνοθέτης: Γαβριήλ Τζάφκας
5. Κόφτο (Διάρκεια 14')
Σκηνοθέτης: Βασίλης Καλαμάκης
6.Κινητά στοιχεία (Διάρκεια 17')
Σκηνοθέτης: Ανδρέας Σιαδήμας
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ 100 Λεπτά.


ΔΕΥΤΕΡΑ 6 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00


1. Κινητά στοιχεία (Διάρκεια 17')
Σκηνοθέτης Ανδρέας Σιαδήμας
2. Ο Μπαμπάς μου, ο Λένιν, και ο Φρέντυ (Διάρκεια 20')
Σηκνοθέτης Ρηνιώ Δραγασάκη
3. Πίστομα (Διάρκεια 18')
Σκηνοθέτης Γιώργος Φουρτούνης
4. ΙΡΙΣ (Διάρκεια 15')
Σκηνοθέτης Αλέξανδρος Σιπσίδης
5. Νύφη (Διάρκεια 6')
Σκηνοθέτης: Λευτέρης Χαρίτος
6. Mouskh of (Διάρκεια 10')
Σκηνοθέτης: Θωμάς Κιάος
7. Τζαφάρ ( Διάρκεια 3')
Σηκνοθέτης: Νάνσυ Σπετσιώτη
8. Ελένη (Διάρκεια 13')
Σκηνοθέτης: Στέργιος Πάσχος.
Συνολική διάρκεια προβολών 102 λεπτά.


________________
ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS
http://filiatranews.blogspot.com/2012/01/blog-post_5579.html

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Με Norah Jones - The Prettiest Thing ευχές για ένα ζεστό Σαββατοκύριακο...

Ελλάδα: Υπό κατάρρευση το σύστημα υγείας στα δημόσια νοσοκομεία εξαιτίας της έλλειψης απαραίτητων υλικών


Υπό κατάρρευση το σύστημα υγείας στα δημόσια νοσοκομεία εξαιτίας της έλλειψης απαραίτητων υλικών.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ χειρουργεία αναβάλλονται, ενώ δεν πραγματοποιούνται ακόμη και βασικές εξετάσεις.
Η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι απερίγραπτη, δήλωσε στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο Δημήτρης Βαρβνάβας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών.
Απηύθυνε έκκληση προς τον πρωθυπουργό να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της καθώς εάν η εικόνα αυτή συνεχιστεί ενδέχεται όπως είπε- να θρηνήσουμε ακόμα και θύματα.
Ανέφερε επίσης πως δεν υπάρχουν υλικά ούτε για γενικές εξετάσεις αίματος, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι η υπό κατάρρευση και το σύστημα υγείας βρίσκεται σε καθοδική πορεία.
Εκτίμησε ότι η κατάσταση οδηγεί στην κατάργηση της δημόσιας υγείας και στον προσανατολισμό των πολιτών στα ιδιωτικά νοσοκομεία.
Για χαριστικές διατάξεις στις προμήθειες από τις κυβερνήσεις, έκανε λόγο επίσης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Στραβόλαιμος, από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών Υγείας.
Απέρριψε τα περί εκβιασμών από την πλευρά των προμηθευτών.
Εν τω μεταξύ, σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι γιατροί σε όλα τα νοσοκομεία της Αχαΐας.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» , ο Στάθης Τερζής, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας, είπε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.
Τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να εξαρθρώσει τη δημόσια υγεία και να την παραδώσει στον ιδιωτικό τομέα.
Πηγή: ΣΚΑΪ

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Έκθεση για το «Ναυάγιο των Αντικυθήρων» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο


Ναυάγιο των Αντικυθήρων, μηχανισμός, αστρολάβος, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, πε

Την πρώτη έκθεση που έχει ποτέ γίνει για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων θα παρουσιάσει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου μεταξύ των εκθεμάτων θα βρίσκεται και ο διάσημος  «Έφηβος των Αντικυθήρων» το αριστουργηματικό χάλκινο άγαλμα του 340 - 330 π.Χ., που ανελκύστηκε από το ομώνυμο ναυάγιο στις αρχές του περασμένου αιώνα.


Η νέα περιοδική έκθεση προγραμματίζεται από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο γθα τις αρχές Απριλίου 2012 και θα διαρκέσει ένα έτος. Είναι η πρώτη φορά που θα παρουσιαστούν τα αντικείμενα του Ναυαγίου, κάποια από τα οποία ανήκουν ήδη στην έκθεση του Μουσείου, ενώ όπως είναι αναμενόμενο θα εκτεθεί και ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, με όλα τα νεότερα δεδομένα που προέκυψαν μετά την ψηφιακή ακτινογράφησή του το 2005.
Τα αντικείμενα του ναυαγίου δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ ξανά στο σύνολό τους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι στην περιοδική έκθεση θα εκτεθούν τα πάντα. Για παράδειγμα, τα φαγωμένα από τη θάλασσα, τεράστια γλυπτά, που βρέθηκαν στα ανοικτά των Αντικυθήρων και σήμερα εκτίθενται στο αίθριο του Μουσείου, δεν θα μετακινηθούν.


Την έκθεση θα πλαισιώνουν επίσης νομίσματα του ναυαγίου που ανήκουν στις συλλογές του Νομισματικού Μουσείου, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές. Επιπλέον, η ιστοσελίδα του Μουσείου θα αφιερώσει για όλο το 2012, καθώς και το πρώτο εξάμηνο του 2013, όλα τα αντικείμενα του μήνα στο ναυάγιο.
Ναυάγιο και Μηχανισμός
Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων χρονολογείται στο 60-50 π. Χ. και το φορτίο του, κυρίως χάλκινα και μαρμάρινα αγάλματα με προορισμό πιθανότατα τη Ρώμη, από τον 4ο έως και τον 1ο αιώνα π. Χ. Ανακαλύφθηκε τυχαία το 1900 από Σύμιους σφουγγαράδες σε βάθος περίπου 40 με 64 μέτρα. Ανελκύστηκε σε δύο φάσεις, τα έτη 1900-1901, καθώς και το 1976 από την Αρχαιολογική Υπηρεσία με τη βοήθεια του "Καλυψώ", του ωκεανογραφικού πλοίου του Ζακ Ιβ Κουστώ.
Η μερική ανέλκυσή του χαρακτηρίστηκε ως η πρώτη μεγάλης έκτασης ενάλια έρευνα παγκοσμίως. Στην πρώτη φάση των επιχειρήσεων, πρωτοστάτησαν οι σπογγαλιείς της Σύμης οι οποίοι, με τη βοήθεια πλοίων του Βασιλικού Ναυτικού, έβγαλαν στην επιφάνεια έναν ανεκτίμητο θησαυρό κυρίως από αγάλματα, χάλκινα και μαρμάρινα, και ένα ακόμη αντικείμενο, που έμελλε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον αρχαίο κόσμο: τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.Πρόκειται για τον πιο σύνθετο μηχανισμό της αρχαιότητας, την παλαιότερη σωζόμενη διάταξη με γρανάζια, που χρονολογείται μεταξύ 2ου και 1ου αιώνα π. Χ. Ακόμα και σήμερα οι επιστήμονες προβληματίζονται ως προς την ακριβή χρήση του. Το βέβαιο είναι πως σχετίζεται με φαινόμενα του ουρανού και ότι αποτελεί ένα είδος πολύπλοκου μηχανικού υπολογιστή. Το 2005, πολυμελής ομάδα της εταιρείας X-Tek, η οποία σχεδίασε τον πρωτοπόρο τομογράφο Blade Runner, εξέτασε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο όλα τα σωζόμενα θραύσματα του αρχαίου μηχανισμού, με τα μικρότερα να έχουν ανακαλυφθεί μόλις το 2005 στις αποθήκες του Μουσείου.
Οι τρισδιάστατες εικόνες που προέκυψαν αποκάλυψαν άγνωστες πτυχές του εσωτερικού του, αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά επιγραφές, το πάχος των οποίων δεν ξεπερνά το ένα δέκατο του χιλιοστού, καθώς και σημαντικά δεδομένα για την εσωτερική δομή με τα περίπλοκα γρανάζια και τους άξονες.

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Σφοδρή κακοκαιρία τα Θεοφάνεια - Χιόνια, καταιγίδες και άνεμοι 10 μποφόρ!

- Η θερμοκρασία της θάλασσας σε 6 λιμάνια που θα ρίξουν το Σταυρό
- Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες απο τους θυελλώδεις ανέμους
- Στην κατάψυξη όλη η χώρα - Εκδόθηκε και έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
- Τι προβλέπει για το Νewsit ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός


Μετά τις λιακάδες αυτές των ημερών περιμένουμε σταδιακά νέα κακοκαιρία η οποία θα αρχίσει να επηρρεάζει τη χώρα ουσιαστικά από σήμερα με βροχές στα πεδινά, καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας ακόμη και σε χαμηλότερο υψόμετρο, ισχυρούς νοτιάδες 8 με 9 μποφόρ που θα γυρίσουν το Σάββατο σε βοριάδες ακόμη και 10 μποφόρ. 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε ήδη δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και προειδοποιεί ότι την Παρασκευή (Θεοφάνεια) αναμένεται επιδείνωση του καιρού αρχικά στη βορειοδυτική Ελλάδα και βαθμιαία θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες περιοχές με κύρια χαρακτηριστικά της τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους έντασης 8 με 10 μποφόρ.


  ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ


Στη δυτική Ελλάδα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς σποραδικές βροχές στα βόρειοδυτικά το βράδυ όμως οι βροχές θα ενταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στο Αιγαίο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και αργά τη νύχτα προς την Παρασκευή στη βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι νότιοι - νοτιοδυτικοί θα φτάσουν τα 5 μποφόρ αλλά το βράδυ θα ενισχυθούν στα πελάγη 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 εως 10 βαθμούς, στα κεντρικά από 4 εως 14 με 15 βαθμούς και στα νησιά από 12 εως 15 βαθμούς. Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι την Πέμπτη το πρωί θα έχουμε ομίχλες στην κεντρική και βόρεια χώρα γι΄αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην οδήγηση.ΑΤΤΙΚΗ

Περιμένουμε αρχικά καλό καιρό, σιγά - σιγά όμως οι νεφώσεις θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και αργότερα εως 6 μποφορ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 εως 13 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού για την παραμονή των Θεοφανείων...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ
Περιμένουμε ουσιαστικά επιδείνωση του καιρού αρχικά στα βορειοδυτικά από την Ηπειρο δηλαδή και την Κέρκυρα και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού ενώ τα χιόνια που αρχικά θα πέσουν στα βόρεια ορεινά το απόγευμα θα επηρρεάσουν τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και θα χιονίσει ακόμη και σε περιοχές με υψόμετρο 400 και 300 μέτρα αλλά αργά το απόγευμα των Θεοφανείων ο καιρός στα βορειοδυτικά θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοι - νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ και θα ενισχυθούν αργότερα στο Αιγαίο στα 9 με 10 μποφόρ το μεσημέρι όμως στα βορειοδυτικά θα γυρίσουν σε βόρειους 9 μποφόρ και τοπικά στον νότιο Ιόνιο ακόμη και 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -5 εως 8 με 9 βαθμούς, στα κεντρικά από 3 εως 13 με 14 βαθμούς και στα νησιά από 12 εως 15 βαθμούς.


ΑΤΤΙΚΗ

Περιμένουμε αρκετές νεφώσεις και από το μεσημέρι και μετά θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 εως 15 βαθμούς κελσίου.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΕ 6 ΛΙΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΔΥΘΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ
- Πειραιάς: Περιμένουμε την ώρα της κατάδυσης του Σταυρού να έχει συννεφιά, η βροχή θα έρθει αργότερα από το απόγευμα και μετά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 εως 16 βαθμούς κελσίου, την ώρα της κατάδυσης θα είναι γύρω στους 14 βαθμούς ενώ η θερμοκρασία της θάλασσας θα είναι γύρω στους 16 βαθμούς.
- Θεσσαλονίκη: Περιμένουμε βροχές και ενδεχόμενες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 εως 8 βαθμούς κελσίου αλλά την ώρα που θα γίνεται η κατάδυση του Σταυρού περιμένουμε 7 βαθμούς κελσίου ενώ η θερμοκρασία της θάλασσας θα ειναι στους15 βαθμούς κελσίου με βορειοδυτικούς ανέμους 4 με 5 μποφόρ.
- Βόλος: Υπάρχει πιθανότητα βροχής την ώρα της κατάδυσης του Σταυρού και συννεφιά βεβαίως αλλά θα βρέξει αργότερα. Θερμοκρασία από 3 εως 8 βαθμούς, νοτιάδες 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία θάλασσας 16 βαθμούς κελσίου.
- Πάτρα: Περιμένουμε βροχή, ανέμους νοτιοδυτικούς μέχει 6 μποφόρ μέσα στον Πατραϊκό κόλπο ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1εναν εως 11 βαθμούς την ώρα της κατάδυσης αλλά η θερμοκρασία της θάλασσας θα ειναι στους 17 βαθμούς κελσίου.
- Ναύπλιο: Περιμένουμε πιθανή βροχή αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Νοτιάδες 3 με 4 μποφορ ανοχτά στον αργολικό κόλπο εως 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 1εναν εως 16 βαθμούς αλλά την ώρα της κατάδυσης του Σταυρού ο υδράργυρος θα ειναι στους 13 βαθμούς και η θερμοκρασία της θάλασσας θα είναι στους 17 βαθμούς κελσίου.
- Ηράκλειο: Περιμένουμε συννεφιά αλλά και μεγάλα διαστήματα με ήλιο αργότερα όμως από το απόγευμα και μετά θα βρέξει. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, η θερμοκρασία από 9 εως 14 βαθμούς, την ώρα της κατάδυσης του Σταυρού θα έχει 13 βαθμούς αλλά η θερμοκρασία της θάλασσας θα είναι 17 βαθμοί κελσίου.

Ακούστε την πρόγνωση για την ημέρα των Θεοφανείων...ΣΑΒΒΑΤΟ
Περιμένουμε πια στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στην Εύβοια, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα βουνά. Βορειοανατολικά μάλιστα, δηλαδή στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη θα χιονίσει ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα από 300 μέτρα και πάνω. Τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα τις πρώτες πρωϊνές και τις βραδινές ώρες ενώ στην υπόλοιπη χώρα κυρίως στα δυτικά θα έχουμε τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα για κάποιες σποραδικές βροχές το πρωί κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βοριάδες από 7 εως 9 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 10 μποφόρ με τάση εξασθένης από το Ιόνιο. Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στα βόρεια από -8 εως 7 με εως 8 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εως 10 με 11 βαθμούς και στα νησιά από 12 εως 15 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε συννεφιασμένο καιρό με κάποια ανοίγματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι βορειοανατολικοι 4 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 και στον Ευβοϊκό 8 μποφόρ και θερμοκρασία από -2 εως 9 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε τι προβλέπει για το ερχόμενο Σάββατο ο Τάσος Αρνιακός...ΚΥΡΙΑΚΗ
Περιμένουμε τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές αλλά μικρής διάρκειας στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και για λίγο στην νοτιοδυτική Κρήτη και Πελοπόννησο ενώ νωρίς το πρωί κάποια χιόνια ή χιονονόνερο δεν αποκλείεται να πέσουν στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στο Καρπάθιο όμως θα φτάσουν τα 6 μποφορ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση θα κυμανθεί στα βόρεια από -10 εως 8 με 9 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εως 10 με 11 βαθμούς και στα νησιά από 11 εώς 15 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε ήλιο αλλά πολύ κρύο. Βοριάδες που θα φτάσουν τα 7 μποφορ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 εως 10 βαθμούς.

Ακούστε την πρόγνωση του καιρού της Κυριακής...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση μέσα απο τη σελίδα του NewsIt Weather Center
Δείτε τι καιρό θα κάνει σε 300 πόλεις σε όλη την Ελλάδα!Ισμήνη Λέντζου