............* κιτρινισμένες λιθογραφίες * για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάνονται στην εποχή μας...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη...........Νίκος Μπελογιάννης

~


................................... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας

Μετάφραση (Translate)

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

Δράμα:Αποδείξεις για ύπαρξη ζωής στην πόλη, πριν από 9 εκατομμύρια χρόνια!

Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για ιδιαίτερα σημαντική ανακάλυψη...

Μετά από αυτοψία στην περιοχή  της Πλατανίας Δράμας και στον χώρο που υπέδειξαν  ο δήμαρχος Παρανεστίου κ. Νικόλαος Καγιάογλου, άλλα και κάτοικοι  της περιοχής, επιστήμονες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με συντονισμό της καθηγήτριας Γεωλογίας–Βιολογίας και Δρ. Παλαιοντολογίας κας Ευαγγελίας Τσουκαλά, διαπιστώθηκε η παρουσία απολιθωμένων οστών προϊστοριών ζώων, ηλικίας 5-9 εκατομμυρίων ετών. Τα ευρήματα βρίσκονται σε καλή κατάσταση μέσα σε αργιλο-ασβεστικά ιζήματα. 
Η καθηγήτρια κ. Τσουκαλά στην επιστολή που απέστειλε στον Δήμο -Δήμαρχο   Παρανεστίου  κ. Καγιάογλου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για μια πραγματική πολύ ενδιαφέρουσα παλαιοντολογική θέση από τις ελάχιστες στην Ανατολική Μακεδονία, τα απολιθωμένα ευρήματα παρουσιάσουν ποικιλία παλαιοπανίδας και πρόδρομα αποδίδονται σε δυο διαφορετικά είδη ιππαρίων ( μικρόσωμων βοοειδών μεγέθους γαζέλας, αντιλόπης και ένα είδος καμηλοπάρδαλης). Η πρώτη εξέταση αποδίδει, ότι τα ζώα είναι ηλικίας  5 έως 9 εκατομμυρίων ετών».
Οι έρευνες θα συνεχιστούν στην περιοχή μιας και σε αυτήν φιλοδοξούν να έχουν και άλλα ευρήματα αυτής της περιόδου που κρίνεται ιδιαίτερα αξιόλογη. Επίσης αποτελεί φυσική κληρονομιά της  Πλατανίας  Δράμας και γενικότερα της ευρύτερης περιοχής, και μπορούν να αναδειχτούν στο πλαίσιο μιας παλαιοντολογικής μουσειακής έκθεσης.

________________________________

Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

θα αντισταθούμε και θα νικήσουμε

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ 
 ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 
ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ


Το ζήτημα πια έχει τεθεί: Ή θα εξακολουθούμε να γονατίζουμε

ή θα σηκώσουμε άλλον πύργο ατίθασo απέναντί τους»

Η πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης εντείνει τον κοινωνικό πόλεμο και απειλεί να καταδικάσει το λαό σε αργό θάνατο, ξεπουλώντας και την ίδια τη χώρα. Ήδη βρισκόμαστε μπροστά στην ψήφιση του νέου ληστρικού πακέτου μέτρων που οδηγεί το λαό στη μαζική εξαθλίωση, τους εργαζόμενους στο δημόσιο σε μαζικές απολύσεις, τους δημόσιους κοινωφελείς οργανισμούς στο ξεπούλημα, τη χώρα στο δουλοπρεπές τρίτο μνημόνιο. Είναι φανερό ότι τα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και όλου του λαού δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Η επίθεση έχει βάθος χρόνου, μέχρι να φυσήξει ούρειος άνεμος για πιο υψηλή κερδοφορία του κεφαλαίου. Παράλληλα όλο και πιο έντονα δηλώνεται ότι στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι η μετατροπή της Ελλάδας σε μια απέραντη Ειδική Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ), που θα σημάνει και τη μετατροπή της χώρας σε «μπανανία», δηλαδή χώρα - προτεκτοράτο με υποθηκευμένη και λεηλατημένη τη δημόσια περιουσία και τον πλούτο, εργαζόμενους με εξευτελιστικούς μισθούς, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, με συντάξεις-φιλοδώρημα και ανύπαρκτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 

Η κυβέρνηση -εφαρμόζοντας το σχέδιο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, κεφαλαίου για την εκπαίδευση- κονιορτοποιεί δικαιώματα και κατακτήσεις, οδηγώντας τους εκπαιδευτικούς στον εργασιακό μεσαίωνα και τη δημόσια εκπαίδευση στην πλήρη κατεδάφιση. Θέλουν τον εκπαιδευτικό - λάστιχο, χωρίς δικαιώματα, περιπλανώμενο από σχολείο σε σχολείο και από νομό σε νομό, πάμφτωχο και άβουλο, σε ένα σχολείο φτωχό και εξαθλιωμένο που θα προετοιμάζει ένα ευέλικτο, αμόρφωτο και υπάκουο εργατικό προσωπικό.

Υπάρχει, λοιπόν, ελπίδα; Η ελπίδα βρίσκεται στους κοινωνικούς αγώνες που αποτελούν την ατμομηχανή της ιστορικής εξέλιξης. Αρκεί όλοι μας να βρούμε το σθένος και να ορθώσουμε το ανάστημά μας, παραμερίζοντας τις σειρήνες της ηττοπάθειας και της μοιρολατρείας. Οι ελεγχόμενες από ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ συνδικαλιστικές ηγεσίες έχουν καθηλώσει το συνδικαλιστικό κίνημα σε ρόλο παθητικού θεατή της κυβερνητικής επίθεσης. Η ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος αποτελεί προϋπόθεση για την σωτηρία του λαού. Σήμερα, για να είναι χρήσιμο το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να συγκρουστεί αποφασιστικά με τις κυρίαρχες πολιτικές και να ενώνει τους εργαζόμενους, ξεπερνώντας τόσο μικροπαραταξιακές λογικές και κομματικές περιχαρακώσεις, όσο και τις κυβερνητικές προσπάθειες διαίρεσης του κόσμου της δουλειάς.

Τι δεν πρέπει να κάνουμε: Να μην πάμε ατομικά και χωριστά! Να μην υποκύψουμε στο «δε γίνεται τίποτα».

Τι πρέπει να κάνουμε: Να παλέψουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ, με Οργάνωση - Συντονισμό – Κοινή δράση. Με ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και κλιμάκωση των αγώνων, για την ανάπτυξη ενός παλλαϊκού μετώπου ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ. Η μάχη θα έχει βάθος και διάρκεια. Δεν μπορεί να κερδηθεί με κατακερματισμένες απεργίες, αλλά με απεργιακή καταιγίδα πανεκπαιδευτική-πανεργατική-παλλαϊκή. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η ζωή μας πια είναι ένας ΠΟΛΕΜΟΣ και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να παρακάμψουμε τη σύγκρουση με τον αντίπαλο.
Ένα πρώτο αποφασιστικό βήμα είναι η επιτυχία της 24ωρης ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 26 Σεπτέμβρη. Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να συγκροτήσουν παντού Επιτροπές Αγώνα, ώστε να συμβάλουμε στη μαζική υποστήριξη της απεργίας και τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις [στην Αθήνα, προσυγκέντρωση ΟΛΜΕ 11 π.μ. στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ].

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

΄Η ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΜΕ Σ' ΑΥΤΗΝ
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
΄Η ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΣ ΦΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Δε θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Μόνο με τη δύναμη του οργανωμένου λαού και του κινήματος, με τη δύναμη του μαχητικού και αποφασιστικού Αγώνα διαρκείας για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ μπορούμε να νικήσουμε!
~~~

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ-ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

~~~

ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ! ΕΞΩ ΤΟ ΔΝΤ!

~~~
Αγγελική Φατούρου – Γιώργος Καββαδίας
εκπρόσωποι των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στα ΔΣ της ΟΛΜΕ και του ΚΕΜΕΤΕ
6974438720 - 6937266551


________________________
* από ΒΑΘΥ KOKKINO
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2012/09/blog-post_3962.html

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Σε οικονομικό αδιέξοδο το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δηλώνει ο Πρύτανης

Η συνεχής περικοπή πόρων και το κούρεμα των αποθεματικών έχουν οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης περιέγραψε στα "Νέα από τα Γιάννενα", την κατάσταση με μελανά χρώματα υπογραμμίζοντας ότι τα τελευταία δύο χρόνια οι περικοπές ανήλθαν στο 64%.
Με δεδομένη την κατάσταση αυτή το Πανεπιστήμιο κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα υπηρεσίες προς τους φοιτητές, όπως είναι η στέγαση και η σίτιση.
Παράλληλα μείζον είναι το πρόβλημα για τη Ζάππειο Φοιτητική Εστία καθώς εξ αιτίας οφειλής ύψους 300 χιλιάδων ευρώ ο εργολάβος που εκτέλεσε το έργο προχώρησε σε έκθεση κατάσχεσης.Το πρόβλημα έχει γνωστοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο αδυνατεί να το λύσει και έτσι το Πανεπιστήμιο αναζητά τρόπους επίλυσης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου.
Εκτενής συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, κυρίως από την περικοπή πόρων, έγινε μεταξύ του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Πρύτανη κ. Τριαντάφυλλου Αλμπάνη και του Αντιπρύτανη κ. Γεωργίου Καψάλη που τον επισκέφτηκαν στο γραφείο του.

_____________________
*από το:
http://www.newsbomb.gr/prionokordela/ellada/story/236632/se-oikonomiko-adiexodo-to-panepistimio-ioanninon-dilonei-o-prytanis

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

Έκοψαν το ρεύμα στο... Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης


ΛΟΓΩ ΧΡΕΩΝ

Έκοψαν το ρεύμα στο... Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης

Χωρίς ρεύμα έμεινε το πρωί το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης επειδή, η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα, λόγω χρεών, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν οι ανασφάλιστοι που πήγαν να εξεταστούν και να κινδυνεύσουν φάρμακα και εμβόλια που φυλάσσονται στα ψυγεία.
Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε το μεσημέρι μετά από παρέμβαση εκπροσώπων του Κοινωνικού Ιατρείου.
"Η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης γιατί ο χώρος στον οποίο στεγάζεται ανήκει στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας ο οποίος έχει καταργηθεί και επειδή καταργήθηκε έμειναν απλήρωτοι κάποιοι λογαριασμοί. Μετά από παρέμβασή μας η ΔΕΗ αντιλήφθηκε τη σπουδαιότητα της δράσης του Κοινωνικού Ιατρείου και έστειλε έναν εργαζόμενό της, ο οποίος αποκατέστησε την ηλεκτροδότηση" ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο οδοντίατρος Θανάσης Κομνής, ένας από τους πρωτοστάτες της λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου.
Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης δημιουργήθηκε από μέλη της Πρωτοβουλίας Υγειονομικών στεγάζεται στην οδό Αισώπου 24 και προσφέρει υπηρεσίες υγείας σε άνεργους και αδύναμους, οικονομικά και κοινωνικά πολίτες χάρη στη διάθεση προσφοράς δεκάδων γιατρών και στη βοήθεια του κόσμου που συνεισφέρει παρέχοντας χρήματα ή φάρμακα.
Στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης λειτουργούν δωρεάν για ανασφάλιστους Έλληνες κι αλλοδαπούς, τακτικό ιατρείο γενικής ιατρικής, νευρολογικό, παιδιατρικό, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, οδοντιατρείο και φαρμακείο.
Επίσης έχει δημιουργηθεί δίκτυο εξωτερικών συνεργατών του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης, που δέχονται για εξέταση τους ανασφάλιστους ασθενείς στα ιατρεία τους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

AΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ-online.gr: Μόνο με πανεργατικό και λαϊκό ξεσηκωμό μπορούμε να...

AΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ-online.gr: Μόνο με πανεργατικό και λαϊκό ξεσηκωμό μπορούμε να...: Η τρικομματική συγκυβέρνηση υλοποιώντας μέχρι κεραίας τις επιταγές της τρόικα, και του ελληνικού κεφαλαίου προχωρά σε εγκληματικ...

Αυτή είναι η εικόνα της Ελληνικής κοινωνίας σήμερα.... 

Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012

Τραγωδία ανοιχτά της Σμύρνης με θύματα μικρά παιδιάΤα μισά από τα 60 θύματα του ναυαγίου είναι παιδιά.

Εξήντα (60) μετανάστες, μεταξύ των οποίων 31 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από το ναυάγιο πλοιαρίου που τους μετέφερε στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών, όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή.

Ο προηγούμενος απολογισμός που είχε ανακοινωθεί από τον βοηθό νομάρχη της Σμύρνης Αρνταχάν Τοτούκ έκανε λόγο για τουλάχιστον 58 θύματα.
Σύμφωνα με τον Αρνταχάν Τοτούκ, οι διασώστες κατάφεραν να εντοπίσουν και να ανασύρουν από τη θάλασσα 46 από τους επιβάτες του πλοιαρίου. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ο καπετάνιος και ο βοηθός του (και οι δύο τουρκικής υπηκοότητας), οι οποίοι έχουν συλληφθεί και κρατούνται.
Τα σωστικά συνεργεία σταμάτησαν τις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου, όμως συνεχίζουν να ψάχνουν για επιζώντες ή θύματα στην ακτή.
Στο ψαροκάικο, μήκους περίπου 20 μέτρων, είχαν επιβιβαστεί συνολικά 102 άνθρωποι. Σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από την ακτή το πλοιάριο προσέκρουσε σε ένα βράχο.
Οι διασωθέντες δήλωσαν ότι τελικός προορισμός τους ήταν η Βρετανία, σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι CNN-Türk. Οι περισσότεροι από τους μετανάστες προέρχονταν από την Παλαιστίνη, το Ιράκ και τη Συρία.


Διαβάστε επίσης:

Η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το πολύνεκρο ναυάγιο έξω από τη Σμύρνη

__________________
*από το: : left.gr
http://www.left.gr/article.php?id=6941

Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

Δημοσκόπηση της VPRC: Προβάδισμα 2% του ΣΥΡΙΖΑ.
Η έρευνα της VPRC του Σεπτεμβρίου 2012, που δημοσιεύεται σήμερα 7 Σεπτέμβρη στην εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο», δείχνει μια εικόνα ζοφερή για την ελληνική κοινωνία. Δείκτες φτώχειας σε ασταμάτητη άνοδο, ανεργία στα ύψη, ραγδαία επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης, ανύπαρκτες προσδοκίες για μια αλλαγή του κλίματος. Η αποδοκιμασία της πολιτικής επέστρεψε στα επίπεδα της αρχής του έτους, με τη διαφαινόμενη ή δηλούμενη «αποχή, λευκή και άκυρη» ψήφο να ξαναπαίρνει τη δημοσκοπική ανηφόρα.

Στο πολιτικό επίπεδο οι εξελίξεις είναι συνεχείς. 
Περίοδος χάριτος για την Κυβέρνηση δεν υφίσταται, όπως άλλωστε αναμενόταν, με το δείκτη ικανοποίησης να είναι μόλις στο 12%. Είναι γεγονός ότι οι αλλαγές στο κομματικό σύστημα εξακολουθούν να είναι συνεχείς. Το ΠΑΣΟΚσυρρικνώνεται διαρκώς και τίποτα δεν δείχνει ότι μπορεί να σταματήσει την καθοδική του πορεία. Η ίδια η δομή της ψήφου του στις εκλογές του Ιουνίου προϊδεάζει για μια δραματική πτώση. 
Ο άλλος εταίρος της συγκυβέρνησης, η ΔΗΜΑΡ, βρίσκεται ήδη σε φάση ανεπίστρεπτης συρρίκνωσης. 

 Αναλυτικά τα αποτελέσματα:  
ΣΥΡΙΖΑ: 30%
ΝΔ: 28%
Χρυσή Αυγή: 12%
ΠΑΣΟΚ: 7,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7%
ΚΚΕ: 6%
ΔΗΜΑΡ: 4% 

Η αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής έχει σε πρώτο χρόνο θύματα τα δύο «κεντροαριστερά» κόμματα. Αντίθετα, η αποδοκιμασία της ΝΔ δεν έχει ακόμα λάβει «ανοικτές» διαστάσεις. Ωστόσο, η αλλαγή στην πολιτική και κομματική γεωγραφία της «Δεξιάς» παράταξης είναι μεγάλη. Η άνοδος της φασιστικής Χρυσής Αυγής, σε ένα τεταμένο κοινωνικό κλίμα, κινδυνεύει να καταστήσει παρελθόν τη φιλελεύθερη Δεξιά και κεντροδεξιά, στρέφοντας την ατζέντα σε ολοκληρωτικές απόψεις.

Η διαφαινόμενη πόλωση μεταξύ «Αριστεράς» και «Δεξιάς» φαίνεται ότι θα κυριαρχήσει το επόμενο διάστημα στην πολιτική σκηνή. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ενισχύεται, ενισχυμένο επίσης παρουσιάζεται και το ΚΚΕ, ενώ η κοινωνική διάσπαση του χώρου της Δεξιάς με την αποκόλληση ενός μέρους της λαϊκής Δεξιάς όπως εκφράζεται από τους Ανεξάρτητους Ελληνες είναι διαρκής. 
Η αντιμνημονιακή λαϊκή ψήφος φαίνεται ότι θα κρίνει τις επόμενες εκλογές, όποτε γίνουν, και θα διαμορφώσει ένα ολοσχερώς διαφορετικό πολιτικό και κομματικό σύστημα.

______________________________
vprc.gr