..........................* κιτρινισμένες λιθογραφίες * για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάνονται στην εποχή μας...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη...........Νίκος Μπελογιάννης

~


................................... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας

Μετάφραση (Translate)

Powered By Blogger

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Παρουσίαση του βιβλίου «Ο Γιατρός Διονύσης Πυλαρινός» την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ


~~~~~~~~~~~

Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ
σας προσκαλούν
στην παρουσίαση του βιβλίου

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018, στις 20:30
στον Άγιο Γεώργιο των Φιλικών, στη Ζάκυνθο

Ομιλητές:
Γιάννης Δεμέτης, Νίκος Κακολύρης,
Διονύσης Βίτσος, Μπάμπης Πυλαρινός
~~~~~~~
Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου…

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ

η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018, στις 20:30, στον Άγιο Γεώργιο των Φιλικών, στη Ζάκυνθο και ομιλητές είναι οι κ.κ. Γιάννης Δεμέτης – πρώην Διευθυντης Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, Νίκος Κακολύρης – Μαθηματικός, Διονύσης Βίτσος – Συγγραφέας / Εκδότης των εκδόσεων ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ και ο γιος του αείμνηστου γιατρού Μπάμπης Πυλαρινός – Ζωγράφος/Αγιογράφος, ο οποίος και είναι ο συγγραφέας του βιβλίου.

Μια προσέγγιση της παρουσίας και του έργου του γιατρού, Διονύση Πυλαρινού (1927-2007) με τη ματιά του γιου του, Μπάμπη Πυλαρινού, των φίλων και των συνεργατών του, ανθρώπων, δηλαδή, που δραστηριοποιήθηκε μαζί τους στους χώρους που κυρίως κινήθηκε: ιατρικό λειτούργημα, δημαρχιακό και βουλευτικό αξίωμα, προεδρία Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων.
Δίνονται μαρτυρίες για το πώς προχώρησαν, αλλά και πώς ματαιώθηκαν πολλά πράγματα στο νησί και τον τρόπο που αντιδρούσε ο γιατρός στις καταστάσεις που αντιμετώπισε.
Η προστατευτικότητα και η υποστηρικτική συμπεριφορά που επέδειξε ο Πυλαρινός προς το αδύναμο κομμάτι του κοινωνικού του περιβάλλοντος τον κατέστησαν ιδιαίτερα δημοφιλή στους συντοπίτες του. Το ήθος και το έργο του ρίζωσε στη μνήμη της ζακυνθινής κοινωνίας.
Στο βιβλίο περιλαμβάνονται και τρεις ομιλίες του γιατρού για τον Λούκα Καρρέρ, την δράση της Φιλικής Εταιρείας και την ιστορία και τη δραστηριότητα του Μουσείου Σολωμού.

Who is Who  
Ο Διονύσης γεννήθηκε το 1927 στο Σαρακινάδο και έμαθε τα πρώτα του γράμματα στη Ζάκυνθο. Πέρασε στη ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και αφού ολοκλήρωσε και τη διδακτορική του διατριβή εργάστηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Επέστρεψε στη Ζάκυνθο το 1957. Δυο χρόνια αργότερα παντρεύτηκε τη Λωρέττα Λογοθέτη και απέκτησε μαζί της τρία παιδιά την Έφη, την Ελένη και το Χαράλαμπο.
Από το 1962 μέχρι τι 1986 εργάστηκε σαν γιατρός στο Νοσοκομείο Ζακύνθου όπου έγινε Διευθυντής της παθολογικής κλινικής.
Τον Οκτώβριο του 1986 Εξελέγη δήμαρχος Ζακυνθίων και το 1989 εξελέγη βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση Τζανετάκη.
Διατέλεσε επί μακρόν Πρόεδρος του Μουσείου Σολομού και Επιφανών Ζακυνθίων.
Ο εκλιπών διακρίθηκε για την επιστημονική, κοινωνική και επαγγελματική του καταξίωση, και ως πολιτικός υπήρξε φιλοπρόοδος διακρινόμενος για το ήθος και την εργατικότητα του. Ως πολιτικός, ήταν πρωτοπόρος στο λόγο και πορεύθηκε με γνώμονα το μέτρο, την ηπιότητα, το σεβασμό στη διαφορετική άποψη και υπηρέτησε το τόπο του από κάθε θέση ευθύνης. Υπήρξε ιστορικό στέλεχος της Ένωσης Κέντρου και της Ν.Δ. και η απουσία του προστίθεται στις απουσίες όσων άφησαν κάτι καλό σε τούτο τον τόπο.

___________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου