..........................* κιτρινισμένες λιθογραφίες * για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάνονται στην εποχή μας...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη...........Νίκος Μπελογιάννης

~


................................... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας

Μετάφραση (Translate)

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Αλέξης Τσίπρας: «Η ΕΥΠ λειτουργεί ως ξέφραγο αμπέλι, ανεξέλεγκτα»


Πολιτικά νέα - ειδήσεις

Τσίπρας: «Η ΕΥΠ λειτουργεί ως ξέφραγο αμπέλι, ανεξέλεγκτα». Κατέθεσε ερώτηση στον πρωθυπουργό για αδυναμία ελέγχου του απορρήτου των επικοινωνιών και ανύπαρκτη πολιτική ασφάλειας
κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

Ολομέτωπη επίθεση προς την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) και την ΕΥΠ εξαπέλυσε από τη Βουλή ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, καταθέτοντας ερώτηση προς τον πρωθυπουργό.Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας, έκανε λόγο για πλήρη αδυναμία ελέγχου του απορρήτου των επικοινωνιών, για κενά στη νομοθεσία, ανύπαρκτη πολιτική ασφάλειας και αδυναμία ελέγχου της ΕΥΠ από την αρμόδια Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών!
Αφορμή για την ερώτηση του κ. Τσίπρα, αποτέλεσαν τα όσα ανέφερε προ ημερών (22/11) στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ σχετικά με την ασφάλεια των υπαίθριων κατανεμητών του ΟΤΕ (ΚΑΦΑΟΥ). Ο πρόεδρος της Αρχής, Ανδρέας Λαμπρινόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα περιστατικά ασφάλειας που αναφέρονται στην Ετήσια Έκθεση της Αρχής, είχε αναφέρει παραδείγματα περιστατικών ασφάλειας που κατά καιρούς έχουν εντοπιστεί, μεταξύ άλλων και μαγνητόφωνα παράνομης καταγραφής επικοινωνιών.


Η ΑΔΑΕ έσπευσε με ανακοίνωσή της να αποδώσει σε παρερμηνεία τα δημοσιεύματα για έλλειψη ασφάλειας και ανέφερε ότι η περίπτωση με τα μαγνητόφωνα, επισημάνθηκε ως σπάνιο περιστατικό και σε καμία περίπτωση δεν εμφανίζεται σε εκτεταμένη κλίμακα, όπως παρουσιάζεται σε κάποια δημοσιεύματα. Διευκρινίζεται μάλιστα ότι τέτοιο περιστατικό δεν έχει αναφερθεί στην ΑΔΑΕ στο πρόσφατο παρελθόν.
Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι το θέμα αυτό έχει να κάνει με την ίδια τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, ενώ παραπέμποντας στην πολύκροτη υπόθεση των υποκλοπών, κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα ώστε οι εταιρείες που εμπλέκονται στην παρακολούθηση του πρώην Πρωθυπουργού, να πληρώσουν επιτέλους τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν.


Ο κ. Τσίπρας, διερωτήθηκε επίσης «ποιος μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι τα τηλέφωνα που παρακολουθούνται με εισαγγελική παραγγελία, είναι τα ίδια που αντιστοιχούν στα συγκεκριμένα πρόσωπα για τα οποία έχει εκδοθεί η εισαγγελική παραγγελία» και κατήγγειλε πως εδώ και τρία χρόνια, από τον Ιανουάριο του 2009 «η ΕΥΠ λειτουργεί ως ξέφραγο αμπέλι, ανεξέλεγκτα». «Εγώ, ως πολίτης, δεν μπορώ να έχω εμπιστοσύνη στον πράκτορα της ΕΥΠ και δεν μπορώ να έχω καμιά εμπιστοσύνη στον πράκτορα της ΕΥΠ γιατί γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ποιος ήταν ο ρόλος αυτής της υπηρεσίας διαχρονικά», είπε.
Κλείνοντας, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου ελέγχου της Ε.Υ.Π.: «Επιτέλους, η Ε.Υ.Π. πρέπει να λειτουργεί με διαφάνεια και δημόσιο έλεγχο και κυρίως με κοινοβουλευτικό διακομματικό έλεγχο και να μην είναι έρμαιο των διαθέσεων του εκάστοτε υπουργού ή περισσότερο των κυκλωμάτων που βρίσκονται και πίσω από τους υπουργούς», είπε.

*από το: http://www.eklogika.gr/news/7137
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου