Τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα είναι ο νικητής των εκλογών της Κυριακής και θα σχηματίσει κυβέρνηση όλου του ελληνικού λαού, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.
Μόνον ο ΣΥ.ΡΙΖΑ μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερή πορεία της χώρας, επισήμανε και χαρακτήρισε «πλασιέ των συμφερόντων των δανειστών» τους προέδρους της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ τους καταλόγισε «θράσος» επειδή λένε ότι ευθύνεται ο ΣΥ.ΡΙΖΑ και το μεγάλο ποσοστό που πήρε γιατί φόβισε την Τρόικα που έκοψε το 1 δισ. ευρώ και προέκυψε το πρόβλημα με τα φάρμακα. «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα, τη δημοκρατία και τον λαό από τη φιλοδοξία της Ν.Δ. να ξανακυβερνήσει αυτόν τον τόπο», τόνισε επίσης, εξαπολύοντας επίθεση κατά της ΝΔ.
«Αυτοί που βούλιαξαν το πλοίο το 2009 και πρώτοι το εγκατέλειψαν, μας απειλούν ότι θα μας ξανακυβερνήσουν», είπε.  Έθεσε το δίλημμα της Κυριακής Ν.Δ. ή ΣΥ.ΡΙΖ.Α, χαρακτήρισε «απελπισμένο κόλπο του κ. Σαμαρά» το δίλημμα ευρώ ή δραχμή και σημείωσε: «Τι θέλουμε; Τον Μάκη Βορίδη υπουργό; Τον Αδωνι Γεωργιάδη υφυπουργό; Τον Παναγιώτη Ψωμιάδη υπουργό; Για να συνεργάζεται με την "αδελφή κεντροδεξιά παράταξη της Χρυσής Αυγής", όπως ο ίδιος μας απείλησε; Αυτό θέλουμε; Τους ακροδεξιούς στην εξουσία; Την ΕΡΕ του τρίκυκλου του Γκοτζαμάνη; Να ξαναγυρίσουμε στο ΄63;». «Τώρα είναι η ώρα. Όλες και όλοι μαζί θα αδράξουμε τη στιγμή της ιστορίας, θα αλλάξουμε την Ελλάδα. Με αταλάντευτο ευρωπαϊκό προσανατολισμό, ισότιμο μέλος της ευρωζώνης», υπογράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας.
Στο ερώτημα των πολιτών αν θα τα καταφέρει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, απάντησε «θα τα καταφέρουμε, δεν πρόκειται να σας προδώσουμε». Επανέλαβε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α εγγυάται στον ελληνικό λαό τη συμμετοχή στην ευρωζώνη, εγγυάται το ευρώ και κατήγγειλε «σπέκουλα» εις βάρος του σε αυτό το θέμα από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Τσίπρας μίλησε για την επόμενη μέρα και δεσμεύτηκε ότι: Από τη Δευτέρα σταματάει ο μνημονιακός κατήφορος για τους μισθούς και τις συντάξεις. Θα ανακουφιστούν τα νοικοκυριά από τα δάνεια τους. Θα καταργηθούν τα χαράτσια για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και για τους ανέργους. Θα υπάρξει εγγύηση των καταθέσεων. Θα τελειώσει το «πάρτι της διαπλοκής και της μίζας», θα υπάρξει διαφάνεια, αξιοκρατία και κράτος δικαίου.
«Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, από τη Δευτέρα όλες και όλοι μαζί με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ. Με την αντιμνημονιακή προοδευτική κυβέρνηση για τη νέα Ελλάδα. Με την Ευρώπη και στο ευρώ», δήλωσε στο τέλος της ομιλίας του.
Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «κατάπτυστο» το δημοσίευμα των γερμανικών «FT» επισημαίνοντας: «Έλεος πια κυρία Μέρκελ! Αφού δεν τα καταφέρνουν οι ίδιοι. Αποσύρετε τις μαριονέτες σας από εδώ. Και κατεβείτε εσείς στις εκλογές στην Ελλάδα» και κατήγγειλε ξεκάθαρη παρέμβαση των «αφεντικών» στην εκλογική μάχη της Ελλάδας. Παρομοίασε μάλιστα το δημοσίευμα με τις προκηρύξεις που πετούσαν τα γερμανικά αεροπλάνα στην Κατοχή και καλούσαν τους Έλληνες να παραδοθούν και είπε ότι όπως και τότε, έτσι και σήμερα οι Έλληνες δεν θα παραδοθούν.
Πριν την ομιλία του κ. Τσίπρα χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε η επικεφαλής της Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Γερμανίδα Gabriela Zimer, η οποία τόνισε πως την απόφαση του ελληνικού λαού πρέπει να σεβαστούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και ειδικότερα η κ. Μέρκελ.