..........................* κιτρινισμένες λιθογραφίες * για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάνονται στην εποχή μας...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη...........Νίκος Μπελογιάννης

~


................................... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας

Μετάφραση (Translate)

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Στις φλόγες η Πελοπόννησος !!!

από Weatherakias » Πέμ Ιούλ 25, 2013 12:01 am


Τρεις μεγάλες φωτιές καίνε από το μεσημέρι σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου, με πιο σοβαρή τη πυρκαγιά στη Νεμέα Κορινθίας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο ακόμα.

Η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε στον σκουπιδότοπο της Καραθώνας στην Αργολίδα, στις 14:40 το μεσημέρι. Η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και επιχειρούν για να την θέσουν υπό έλεγχο, 11 άνδρες της πυροσβεστικής με τέσσερα οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα. Ρίψεις νερού έκαναν για ώρες δύο αεροσκάφη πεζετέλ.

Η δεύτερη φωτιά εκδηλώθηκε στις 16:20 στην θέση Ξερόβουνα Ταϋγέτου στην Μεσσηνία και βρίσκεται σε ύφεση. Η φωτιά που πιθανότατα προκλήθηκε από κεραυνό καίει σε δυσπρόσιτη βραχώδη περιοχή του Ταϋγέτου και επιχειρούν να την κατασβέσουν 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής, με υποστήριξη πέντε οχημάτων και δύο αεροσκάφη πεζετέλ που έκαναν ρίψεις νερού ως και πριν από λίγο.

Το τρίτο και πιο σοβαρό μέτωπο φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη, εκδηλώθηκε στις 16:27 ανάμεσα στα χωριά Πετρί και Αηδόνια στη Νεμέα Κορινθίας. Η φωτιά έλαβε πολύ γρήγορα διαστάσεις, καίει δασική έκταση με πουρνάρια κι εξελίσσεται κοντά στο χωριό Αηδόνια, χωρίς όμως να το απειλεί άμεσα. Στη περιοχή επιχειρούν πολύ ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έτσι ώστε να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο, με 14 οχήματα και 38 πυροσβέστες από πολλούς νομούς της Πελοποννήσου. Επιχειρούν επίσης 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής και 5 υδροφόρες των δήμων της περιοχής. Καναντέρ θα πετάξουν με το πρώτο φως της νέας ημέρας.


ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου