..........................* κιτρινισμένες λιθογραφίες * για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάνονται στην εποχή μας...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη...........Νίκος Μπελογιάννης

~


................................... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας

Μετάφραση (Translate)

Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

Παράνομη και καταχρηστική η διακοπή της σύνδεσης Κυθήρων και Αντικυθήρων

(video)
Βισκαδουράκη Ηλέκτρα


Ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής μετά από πρόταση της “Αττική - Συνεργασία - Όχι στο Μνημόνιο”. Ο Μ. Βαρβιτσιώτης υποδεικνύει την... οδική σύνδεση

Κωφεύει ο υπουργός Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτης στην ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής -μετά από πρόταση της "Αττικής Συνεργασίας - Όχι στο Μνημόνιο" για ακτοπλοϊκή επανασύνδεση Κυθήρων και Αντικυθήρων με Πειραιά, Κρήτη και Γύθειο.

Ο υπουργός προκρίνει τη χρήση του οδικού άξονα για όσους θέλουν να μεταβούν στην ηπειρωτική χώρα επιμένοντας ότι το κόστος επιδότησης ακτοπλοϊκής σύνδεσης είναι "ακριβό σπορ" (σ.σ.: περί στα 6,5 εκατ. ευρώ ετησίως κατά δήλωσή του), παρ' ότι δεν έχει μεριμνήσει για την εξυπηρέτηση της τοπικής κοινωνίας, καθώς η ακτοπλοϊκή σύνδεση έχει διακοπεί από τον Νοέμβριο.

Μιλώντας χθες στον "Σκάι" υπέδειξε ότι "στο επόμενο εξάμηνο τελειώνει ο δρόμος Σπάρτης - Μεγαλόπολης" και πρόσθεσε ότι "ο δρόμος Σπάρτης - Γύθειο είναι πολύ καλός". Παράλληλα, μίλησε αόριστα για δρομολόγηση πλοίου σε ημερήσια βάση από τη Νεάπολη προς Κύθηρα, Αντικύθηρα και Κρήτη.

Την κάθετη αντίθεσή του εξέφρασε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής χαρακτηρίζοντάς την παράνομη και καταχρηστική τη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, δεδομένου ότι η σύμβαση δρομολόγησης λήγει το 2016. Επίσης, ζητάει την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης με την επισήμανση ότι η αποδρομολόγηση του "Βιντσέντζος Κορνάρος" βάλλει κατά της συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής της νησιωτικότητας.

Το θέμα ήρθε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ύστερα από αίτημα της παράταξης "Αττική Συνεργασία - Όχι στο Μνημόνιο" με τον Δημήτρη Τσουκαλά να τονίζει στην τοποθέτησή του ότι "δεν είναι δυνατόν να αποκόπτουμε τον πληθυσμό από τη μετακίνησή του με φθηνό εισιτήριο και μετά να μιλάμε για τουρισμό και αξιοποίηση των νησιών". Εκτίμησε, μάλιστα, ότι εάν δεν λυθεί άμεσα το ζήτημα, αυτή η κατάσταση θα επεκταθεί και σε άλλους νησιωτικούς προορισμούς.

____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου