..........................* κιτρινισμένες λιθογραφίες * για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάνονται στην εποχή μας...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη...........Νίκος Μπελογιάννης

~


................................... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας

Μετάφραση (Translate)

Powered By Blogger

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Να μη χάσουμε τη δυνατότητα να σκεφτόμαστε, σύντροφοι. Ακόμα και για να τσακωνόμαστε βασική προϋπόθεση είναι να σκεφτόμαστε.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ



Από το μεσημέρι που έγινε γνωστή η έκθεση της Ernst & Young για το πως θα ήταν η Ελλάδα σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή έχουν ξεσκιστεί να την αναπαράγουν όχι μόνο τα "συστημικά Μέσα" αλλά και άνθρωποι αριστεροί που κατά τα λοιπά εκτιμώ και σέβομαι. Την είδα ακόμα και στις σελίδες fb των επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ της Κρήτης, ακόμα και στα προφίλ διαφόρων "υπευθύνων Τύπου". 
Έχω μόνο μερικές ερωτήσεις: 
Την ξέρατε και από χθες την Ernst & Young σύντροφοι; Τί καπνό φουμάρει και για ποιανής τάξης τα συμφέροντα δουλεύει; Ξέρατε ότι η διορατική εταιρία το 2007 είχε αναδείξει σε "επιχειρηματία της χρονιάς" τον Λ. Λαυρεντιάδη που μετά βρέθηκε στη φυλακή για το σκάνδαλο της Proton (έδινε αφειδώς δάνεια σε δικές του επιχειρήσεις χωρίς εγγυήσεις και τη νύφη την πληρώσαμε εμείς). Διαβάσατε όλη την έκθεση; Είδατε ότι π.χ. για τον τουρισμό (που αφορά και το νησί που ζούμε) η οικονομικοτεχνική της ανάλυση περιορίζεται στο ότι "Οι δραματικές συνθήκες σε κοινωνικό επίπεδο, όπως η πιθανή αύξηση της εγκληματικότητας, είναι σίγουρο πως θα συμβάλλουν αρνητικά στην πορεία του κλάδου". Αναρωτηθήκατε γιατί στην έκθεση δεν προβλέπεται το σενάριο καταγγελίας μέρους του χρέους, γιατί δεν εξετάζεται καθόλου το ενδεχόμενο εθνικοποίησης των τραπεζών και πολλά άλλα; Τί στο καλό αναδημοσιεύετε λοιπόν; 
Μπορεί να γουστάρετε να καταπιείτε αμάσητο το Μνημόνιο αλλά τουλάχιστον να μη μας πιάνουν μαλάκες με οτιδήποτε μας πασάρουν. Να μη χάσουμε τη δυνατότητα να σκεφτόμαστε, σύντροφοι. Ακόμα και για να τσακωνόμαστε βασική προϋπόθεση είναι να σκεφτόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου