..........................* κιτρινισμένες λιθογραφίες * για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάνονται στην εποχή μας...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη...........Νίκος Μπελογιάννης

~


................................... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας

Μετάφραση (Translate)

Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018

Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ της ειρήνης είναι υπόθεση της λαϊκής πάλης Χανιά: Ζήτω η φιλία των λαών! - Όλοι στην αντιπολεμική συγκέντρωση σήμερα Σάββατο 17/3 στις 12:00 μ στην πλ. Αγοράς.Όλοι στην αντιπολεμική συγκέντρωση Σάββατο 17 ΜΑΡΤΗ, 12 μεσημέρι πλ. Αγοράς


Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ της ειρήνης είναι υπόθεση της λαϊκής πάλης
Χανιά: Ζήτω η φιλία των λαών! - Όλοι στην αντιπολεμική συγκέντρωση σήμερα Σάββατο 17/3 στις 12:00 μ στην πλ. Αγοράς.

Νέα άγρια αντιλαϊκά μέτρα από 2019 μεθοδεύουν τα επιτελεία Ε.Ε.- ΔΝΤ για να αποδείξουν πως η επίθεση του κεφαλαίου που υπηρετούν κάθε άλλο παρά τελειώνει τον Αύγουστο του 2018, όπως εμφανίζει η κυβέρνηση. Ντόπιοι και ξένοι εκμεταλλευτές και δυνάστες του λαού παρότι έχουν επιβάλλει πρωτόγνωρη οικονομική αφαίμαξη του κόσμου της δουλειάς απλώνοντας τη φτώχεια και την εξαθλίωση απ’ άκρη σ’ άκρη στη χώρα, δε θα σταματήσουν από μόνοι τους….
Ταυτόχρονα η αστική τάξη της χώρας εμπλέκεται στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ διεκδικώντας ρόλους στην ευρύτερη περιοχή που εντείνουν παραπέρα τον αντιδραστικό ανταγωνισμό με την τουρκική αστική τάξη. Το ψυχροπολεμικό κλίμα, οι εκατέρωθεν πολεμικοί λεονταρισμοί και οι παράλληλες ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο Αιγαίο αυτές τις μέρες, αποκαλύπτουν τους κινδύνους που απειλούν τη νεολαία και τους εργαζόμενους των δύο χωρών. Η αστική τάξη καλλιεργεί συστηματικά τον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία εμφανιζόμενη σαν αμυνόμενη ίδια ώρα που συμμαχεί και στηρίζει συστηματικά τους μεγαλύτερους φονιάδες των λαών ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΙΣΡΑΗΛ….
Σ’ αυτή την κατεύθυνση μετατρέπει τη χώρα σε σταθερό πολεμικό τους ορμητήριο και την εμπλέκει όλο και περισσότερο σε πολεμικές ενέργειες. Ιδιαίτερα η βάση της Σούδας αναβαθμίζεται συνέχεια στον αδιάκοπο πόλεμο στην περιοχή, που μπορεί να επεκταθεί ανά πάσα στιγμή με τεράστιους κινδύνους. Από τη Σούδα μέχρι την Αλεξανδρούπολη στήνονται νέες βάσεις και αναβαθμίζονται παλιές, ενώ πέρα από ασκήσεις με πυραύλους Πάτριοτ, πιθανότατα έχουν εγκατασταθεί ακόμη και πυρηνικά.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ κινείται σταθερά σ’ αυτό το πλαίσιο καλλιεργώντας και αξιοποιώντας από τη μια τον εθνικισμό και από την άλλη τη γραμμή υποταγής στο «ρεαλισμό» της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, που αναπαράγει συνολικά το αστικό πολιτικό προσωπικό. Μ’ αυτό τον τρόπο κυβέρνηση και αντιπολίτευση εκλιπαρούν τις εύνοιες της Δύσης και ιδιαίτερα των ΗΠΑ, όπως αποκαλύπτει και το υπερατλαντικό ταξίδι Μητσοτάκη. Υπηρετώντας τα ιμπεριαλιστικά σχέδια διεκδικούν για την πλουτοκρατία ευκαιρίες για κέρδη από τη μετατροπή της χώρας σε ενεργειακό και διαμετακομιστικό κέντρο, μετατρέποντας την ταυτόχρονα και σε χώρα γκαρσονιών και φτηνού μεροκάματου. Αυτοί οι αστικοί σχεδιασμοί είναι που αναζωπυρώνουν και οξύνουν τον αντιδραστικό ανταγωνισμό με την τουρκική αστική τάξη. Ανταγωνισμό για όμορους ρόλους από τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο για τις ΑΟΖ και τις μπίζνες με τα ενεργειακά δίπλα στην Exxon Mobil, την ENI και την Total, μέχρι τα Βαλκάνια, στη βάση των νέων αναταράξεων που προκαλεί η κόντρα ΗΠΑ- ΔΥΣΗΣ με τη ΡΩΣΙΑ.
Οι βάσεις φέρνουν χούντες και πολέμους λέει ένα παλιό σύνθημα που πρέπει να θυμηθούμε. Να θυμηθούμε επίσης πως αέριο και πετρέλαια δεν είναι ευλογία όπως παρουσιάζεται για τους λαούς και αυτό αποκαλύπτεται οδυνηρά σ’ όλη τη γύρω περιοχή. Να μην υποταχτούμε στους αστικούς σχεδιασμούς που σπέρνουν την εθνικιστική τύφλωση και το μίσος με τους γύρω λαούς, για να συμμαχήσουν με τους φονιάδες των λαών. Αυτοί που σπέρνουν τον εθνικισμό θέλουν να δέσουν το λαό χειροπόδαρα για να μη μπορέσει ν’ αντισταθεί στην επίθεση του κεφαλαίου, να αποδεχτεί τη φτώχεια και το βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και να δεχτεί να γίνουν τα παιδιά του κρέας για τα πολεμικά σφαγεία. Είναι απόδειξη υποταγής όταν αριστερές δυνάμεις σέρνονται πίσω από τη γραμμή της αστικής τάξης και τη δικαιολογούν μιλώντας μόνο για επιθετικότητα της Τουρκίας, κρύβοντας τις βλέψεις της ελληνικής αστικής τάξης και την επικίνδυνη εμπλοκή της στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.
Σε καμιά χώρα δεν έχουν δίκιο οι εκμεταλλευτές, οι ιμπεριαλιστές και οι κάθε λογής δυνάστες των λαών. Οι λαοί έχουν ανάγκη την Ειρήνη και για να την υπερασπιστούν πρέπει να παλέψουν ενάντια στους ιμπεριαλιστές εμπρηστές του πολέμου και τα ντόπια στηρίγματά τους. Από τη Συρία και το Ιράκ ως τα Βαλκάνια το Μέτωπο πάλης των λαών είναι ο μόνος δρόμος για να μπει φραγμός στα σφαγεία των ιμπεριαλιστών.
ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ
ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
Όλοι στην αντιπολεμική συγκέντρωση Σάββατο 17 ΜΑΡΤΗ, 12 μεσημέρι πλ. Αγοράς

Πρωτοβουλία Αντίστασης 
http://protovouliantistasis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου