..........................* κιτρινισμένες λιθογραφίες * για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάνονται στην εποχή μας...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη...........Νίκος Μπελογιάννης

~


................................... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας

Μετάφραση (Translate)

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Το ΣΑΕ απευθύνει έκκληση να μην καταργηθεί το Γ’ Πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας της ΕΡΤ-3


ΣΑΕ Προεδρείο

Το ΣΑΕ απευθύνει έκκληση  να μην καταργηθεί το 
Γ’ Πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας της ΕΡΤ-3


Αλεξάνδρεια,  
Με λύπη πληροφορηθήκαμε την πρόθεση κατάργησης του Γ’ Προγράμματος (βραχέα) του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας της ΕΡΤ-3, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ. Ένα πρόγραμμα που απευθύνεται στον Απόδημο Ελληνισμό από το 1952.
Η ίδρυσή του συνέπεσε με το μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα από το βορειοελλαδικό χώρο σε όλη την υφήλιο και αποτέλεσε, για πολλές δεκαετίες, γέφυρα επικοινωνίας με την πατρίδα, αλλά και ένα από τα ελάχιστα μέσα έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα.
Το Γ΄ Πρόγραμμα στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια εδραίωσης του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), από την ίδρυσή του το 1995. Με απευθείας συνδέσεις, αφιερώματα, ειδικές εκπομπές και συνεντεύξεις, έδωσε βήμα έκφρασης σε εκπροσώπους Ομογενειακών φορέων και οργανώσεων, σε διαπρεπείς Ομογενείς από όλο τον κόσμο, αλλά και στον κάθε απόδημο Έλληνα.
Όλα αυτά τα χρόνια, έχει αναπτύξει μια βαθιά σχέση εμπιστοσύνης με την Ομογένεια, όπου γης. Έδωσε, και εξακολουθεί να δίνει, τη δυνατότητα ενημέρωσης ακόμη και στους Ομογενείς πρώτης γενιάς και σε όλους όσοι δεν έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις χρήσης της τεχνολογίας και της πληροφορικής. Είναι σαφές ότι η ανάπτυξη των νέων μορφών επικοινωνίας δεν πρέπει να οδηγήσει στον αποκλεισμό ομάδων, που δεν έχουν πρόσβαση σ΄ αυτές.
Πιστεύουμε ότι η Θεσσαλονίκη, ως πρωτεύουσα του Απόδημου Ελληνισμού, όπως διακηρύχτηκε από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις, δικαιούται να έχει τη δική της φωνή προς τον Απόδημο Ελληνισμό και τη δυνατότητα της άμεσης ενημέρωσης του Απανταχού Ελληνισμού για τα γεγονότα που τον αφορούν και λαμβάνουν χώρα στην πόλη.
Το ΣΑΕ απευθύνει έκκληση προς την Ελληνική κυβέρνηση να αναθεωρήσει αυτή την απόφαση, αλλά και να ενθαρρύνει την ενίσχυση και τον εμπλουτισμό όλων των προγραμμάτων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης που απευθύνονται στον Έλληνα της Διασποράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου