..........................* κιτρινισμένες λιθογραφίες * για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάνονται στην εποχή μας...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη...........Νίκος Μπελογιάννης

~


................................... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας

Μετάφραση (Translate)

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

"Προδιαγεγραμμένο σ κ ά ν δ α λ ο. - Έργο 11.300.000 στο Ηράκλειο σε εταιρεία του Μπόμπολα

Δημήτρης Τζανακάκης

ΡΕΘΥΜΝΟΈργο 11.300.000 στο Ηράκλειο σε εταιρεία του Μπόμπολα, (η μόνη που κατέθεσε προσφορά και όμως ο διαγωνισμός δ ε ν θα επαναληφθεί!), μα όλα τα στοιχεία όπως θα δείτε στο τεκμηριωμένο ρεπορτάζ της Λίλιαν Δαφερμάκη στην "ΠΑΤΡΙΔΑ" σε δυό λέξεις οδηγούν: "Προδιαγεγραμμένο σ κ ά ν δ α λ ο.

“ΑΚΤΟΡ” ξανά μέσω “ΚΑΣΤΟΡ” στο Πολιτιστικό | Περιέργως μια μόνο προσφορά για τη β’ φάση του έργου | Στο ίδιο έργο θεατές, καθώς σύμφωνα με το αποτέλεσμα του διαγωνισμού που επαναλήφθηκε για τη δεύτερη φάση του Πολιτιστικού Κέντρου, η μοναδική εταιρεία που κατέθεσε προσφορά ήταν η εταιρεία «ΚΑΣΤΟΡ» (θυγατρική της ΑΚΤΟΡ). Και ο δεύτερος διαγωνισμός εξελίχθηκε στα χνάρια της προηγούμενης δημοπράτησης όπου η “ΚΑΣΤΟΡ” ήταν η μόνη εταιρεία που κατέθεσε προσφορά για τη δεύτερη φάση του Πολιτιστικού Κέντρου η οποία ανέρχεται στο ποσό των 11. 300.000 ευρώ. 


Προφανώς για ένα τέτοιο έργο θα περίμενε κανείς εν μέσω της οικονομικής κρίσης να “κονταροχτυπηθούν” δεκάδες εργοληπτικές εταιρείες όπως συμβαίνει σε άλλα έργα μικρότερου προϋπολογισμού οι οποίες όμως τελικά έμειναν εκτός. Η εξέλιξη αυτή χαρακτηρίζεται ως προδιαγεγραμμένη από τους εργολήπτες, που τις προηγούμενες μέρες είχαν καταγγείλει ότι ο χρόνος που τους έχει δοθεί για να καταθέσουν την πρόταση τους δεν είναι επαρκής, για τη σύνταξη μελέτης με βάση τις υψηλές προδιαγραφές που έχουν τεθεί. Μάλιστα τονίζουν ότι παρά το γεγονός πως η διοίκηση της ΔΕΠΤΑΗ είχε ενημερωθεί επαρκώς για το μείζον αυτό θέμα δεν φρόντισε να δοθεί παράταση. Επίσης υπογραμμίζουν ότι η διαχείριση αυτή δημιούργησε συνθήκες αποκλεισμού στη συμμετοχή εταιρειών που δεν κατάφεραν να καταθέσουν προσφορά με αποτέλεσμα να γίνει επανάληψη όσων έγιναν και στην προηγούμενη δημοπράτηση, όπου μόνο η συγκεκριμένη εταιρεία κατάφερε να καταθέσει προσφορά. Από την πλευρά της ΔΕΠΤΑΗ τονίζεται ότι νομικά δεν υπήρχε διαδικασία να παρέμβει στους όρους του διαγωνισμού και να δώσει παράταση, και ότι δεν μπορούσε να εκτεθεί στη μονομερή τροποποίηση των όρων της διακήρυξης. 

_____________
Το ρεπορτάζ της Λίλιαν Δαφερμάκη στην "ΠΑΤΡΙΔΑ" εδώ:
http://www.patris.gr/articles/283521/183059?PHPSESSID=0s6lm3k3kqbtcfj6nd307o11g3#.VYJ2T_ntmko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου