..........................* κιτρινισμένες λιθογραφίες * για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάνονται στην εποχή μας...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη...........Νίκος Μπελογιάννης

~


................................... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας

Μετάφραση (Translate)

Powered By Blogger

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Το καθεστώς Μπέου καλά κρατεί στον Βόλο. Αυτή τη φορά στόχος οι τοπικοί δημοσιογράφοι και η ελευθερία του Τύπου

 Βόλος, ΜΜΕ, ελευθερία, δημοσιογράφοι, τοπική αυτοδιοίκηση 

Κουράγιο, συνάδελφοι του Βόλου
DREAMSTIME

γράφει η Αντα Ψαρρά*

Το καθεστώς Μπέου καλά κρατεί στον Βόλο. Αυτή τη φορά στόχος οι τοπικοί δημοσιογράφοι και μέθοδος παρόμοια με εκείνη της βίαιας εισβολής δήθεν διαμαρτυρόμενων δημοτών στο δημοτικό συμβούλιο.
Ανώνυμες επιστολές με απειλές και ύβρεις ανύπαρκτων «πολιτών» βρέθηκαν στην αίθουσα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου «και χρησιμοποιήθηκαν από τους γνωστούς-άγνωστους για να πληγούν η Δημοκρατία, η ελευθερία του Τύπου και οι ανυπότακτοι δημοσιογράφοι» όπως καταγγέλλει με επιστολή-ανακοίνωσή της η Ενωση Συντακτών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
»Η ανακοίνωση είναι μια οξύτατη απάντηση στη «συστηματική κακοποίηση των δημοσιογράφων τα δύο τελευταία χρόνια στην πόλη του Βόλου, είτε άμεσα από τον πρώην δήμαρχο που βρίσκεται σε αργία γιατί είναι υπόλογος για κακουργήματα, είτε έμμεσα μέσω επιστολών». Και καταλήγει:
Οι δημοσιογράφοι ξέρουν ποιους έχουν απέναντί τους, δεν έχουν τίποτε να κρύψουν και δεν φοβούνται κανέναν από τους ανθρώπους που κατοικοεδρεύουν σήμερα στο δημαρχείο της πόλης του Βόλου.
Δεν έχουν μπράβους, δεν ξέρουν από γηπεδικές συμπεριφορές, δεν σκύβουν να ψιθυρίσουν στο αυτί για να πουν ό,τι έχουν να πουν, έχουν ονοματεπώνυμο, γραμμένο με κεφαλαία γράμματα κάτω από την άποψή τους.
Οταν πρέπει θα διαφωνούν με τη δημοτική αρχή και θα το λένε. Στον τόνο, το ύφος και τη γραφή που χαρακτηρίζει τον καθένα τους.
Ούτε η τρομοκρατία ούτε η λάσπη ούτε το υβρεολόγιο και η χυδαιολογία ούτε η βιομηχανία μηνύσεων θα κάμψουν αυτή τους τη θέση, που είναι η βάση της ελευθεροτυπίας.

________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου