..........................* κιτρινισμένες λιθογραφίες * για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάνονται στην εποχή μας...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη...........Νίκος Μπελογιάννης

~


................................... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας

Μετάφραση (Translate)

Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

Μαγευτικες εικονες από ένα πανέμορφο πρωινό στα ορεινά της Μεσσηνίας

Kostas Bouras
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
ΕΝΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ
Σημερα πουρνο πουρνο πηγα τον γεροντα πατερα μου στο Πελεκητο 5 χιλ αποσταση προς τα βουνα, ηθελε να παει στα αγαπημενα του αμπελια. Οταν γυρισα συναντησα ενα μπουλουκι προβατα, απο το διπλανο χωριο. Μπροστα πηγενε η τσοπανα ακολουθουσαν ραθυμα τα προβατα, βελαζοντας και πισω ο βοηθος στην μεταφορα, μην φυγουν η μηπως μεινουν πισω καποια. 

Τα βελασματα δονουσαν την ατμοσφαιρα,μαζυ με καποια τροκαρια. Ποιο κατω αλλος τσοπανος με γιδια καμια κατοστη κοματια, μπροστα παλι ενας τσοπανος και πισω αγροτικο με το αφεντικο και το νοικορειο, φοτομενο. 
Στα 400 μετρα ανεβαινε αλλο κοπαδι με πανω απο 200 κοματια.Τουτο το κοπαδι ηταν κουρτισμενο με κουδουνια, διπλοκουδουνα και μεγαλες τροκαρες, ζωηρα τα γιδια με πολλα βελασματα. Θα κανουν μια αποσταση απο την Βρομοβρυση κοντα στα 25 χιλ.
Παλια μετεφεραν τα παντα με γαιδουρομουλαρα απο κατσικοδρομο.Τελευταια πηγενε μια τσοπανα με δυο γαιδουρακια,καβαλα στο ενα.
Μαγευτικες εικονες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου