..........................* κιτρινισμένες λιθογραφίες * για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάνονται στην εποχή μας...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη...........Νίκος Μπελογιάννης

~


................................... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας

Μετάφραση (Translate)

Powered By Blogger

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Επίτιμος ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου


Η αναγόρευση στις 16 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου

Κατά την τελετή αναγόρευσης θα προηγηθούν ομιλίες από τον ομότιμο καθηγητή του πανεπιστημίου Αθηνών, Ηλία Νικολακόπουλο και τον αναπληρωτή καθηγητή του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Παναγιώτη Καφετζή.
O Kωνσταντίνος Tσουκαλάς είναι καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Aθηνών. Kυριότερα έργα του: H ελληνική τραγωδία, Penguin, Λονδίνο 1969, Eξάρτηση και αναπαραγωγή: Ο κοινωνικός ρόλος των εκπαιδευτικών μηχανισμών στην Ελλάδα, Θεμέλιο, Aθήνα 1975, Kοινωνική ανάπτυξη και κράτος, Θεμέλιο, Aθήνα 1977, Kράτος, κοινωνία, εργασία στη μεταπολεμική Eλλάδα, Θεμέλιο, Aθήνα 1986, Tαξίδι στο λόγο και στην Iστορία (δύο τόμοι), Πλέθρον, Aθήνα 1986, Eίδωλα πολιτισμού: Ελευθερία, ισότητα και αδελφότητα στη σύγχρονη πολιτεία, Θεμέλιο, Aθήνα 1991, H εξουσία ως λαός και ως έθνος. Περιπέτειες σημασιών, Θεμέλιο, Aθήνα 1999, Πόλεμος, μνήμη και τέχνη: Οι «παράπλευρες ζημιές» του Γιάννη Ψυχοπαίδη, Καστανιώτης, Αθήνα 2000, Η πολιτική σήμερα. Ο Νίκος Πουλαντζάς και η επικαιρότητα του έργου του (επιμέλεια: Άλκης Ρήγος, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς), Θεμέλιο, Αθήνα 2001.
* από το: http://www.moriasnow.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου