..........................* κιτρινισμένες λιθογραφίες * για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάνονται στην εποχή μας...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη...........Νίκος Μπελογιάννης

~


................................... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας

Μετάφραση (Translate)

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

Επίδαυρος το πιο φημισμένο αρχαίο θέατρο της χώρας απειλείται με λουκέτο!!!


Μετά τον καταιγισμό από πέτρες και τη ρίψη χημικών στο «στολίδι» της πόλης, την πλατεία Συντάγματος, οι (λιγοστοί;) τουρίστες μας έχουν να αντιμετωπίσουν κι άλλο ένα απρόοπτο: το ενδεχόμενο κλείσιμο της Επιδαύρου!
epidauros 300x225 Προς νέα διεθνή ξεφτίλα με λουκέτο στην Επίδαυρο!
Το πιο φημισμένο αρχαίο θέατρο της χώρας απειλείται να γίνει ο χώρος των απεργιακών διενέξεων των ηθοποιών, που φυσικά βρήκαν τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο για να εκφράσουν τα αιτήματά τους και να γίνουμε άλλη μια πέτρα -πολιτιστικού αυτή τη φορά – σκανδάλου για τα ξένα ΜΜΕ.
Την αρχή στον (αρχαίο) χορό των κινητοποιήσεων που θα κρατήσουν την Επίδαυρο κλειστή σήμανε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας που βλέπει τις θεατρικές παραστάσεις του να ματαιώνονται! Είναι πραγματικά απορίας άξιο, τη στιγμή που το ΚΘΒΕ ήταν έτοιμο να σβήσει τα πενήντα κεράκια από τη στιγμή της λειτουργίας του -η οποία έλαβε χώρα και πάλι σε αρχαίο θέατρο-, τώρα αποφασίζει το ίδιο να κρατήσει σβηστά τα φώτα της πλατείας – συγκεκριμένα της θυμέλης.
Έφτασε ένα εξώδικο που έστειλαν οι εργαζόμενοι στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος για να επιβεβαιωθεί οριστικά η ακύρωση των «Μικρών Διονυσίων» την Παρασκευή και το Σάββατο, 9 και 10 Ιουλίου, στην Επίδαυρο. Ωστόσο αναμένεται να δοθεί κανονικά η πρεμιέρα στο θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης στις 15 του ίδιου μηνός.
Όπως ανακοινώνει το Κρατικό Θέατρο, οι παραστάσεις ακυρώνονται «παρά τις προσπάθειες της Διοίκησης και Διεύθυνσης του Θεάτρου» που επέμεινε ότι το θέμα θα διευθετηθεί από το υπουργείο εντός των ερχόμενων μηνών.
Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην απόφαση του νόμου να ενταχθεί το θέατρο σε καθεστώς ΔΕΚΟ και ζητούν πάση θυσία την εξαίρεσή του. Επίσης ζητούν δεδουλευμένα και εκτός έδρας αποζημιώσεις, οι οποίες επίσης «ψαλιδίζονται» σε μεγάλο βαθμό σύμφωνα με το νέο νόμο περί δημοσίων υπαλλήλων – που υπακούν στις νέες ανάγκες του Μεσοπρόθεσμου.
Το ίδιο ισχύει και για το Εθνικό Θέατρο, το οποίο προσανατολίζεται να ακολουθήσει το χορό που άνοιξε το ΚΘΒΕ προχωρώντας, όπως φημολογείται, σε αποχή ή συμβολική κατάληψη του χώρου! Η παράσταση του Εθνικού «Σκηνοβάτες» είναι προγραμματισμένη για τις 15 Ιουλίου με έναν τεράστιο θίασο, τον οποίο σκηνοθετεί ο Σταμάτης Φασουλής.
Τραγική ειρωνεία; Η ιστορία του έργου διηγείται το πώς επιβιώνουν και τι σκαρφίζονται οι ηθοποιοί σε δύσκολους καιρούς για να επιβιώσουν…
ΠΗΓΗ: protothema.gr

Short URL: http://thenetwar.com/?p=58583

1 σχόλιο: