..........................* κιτρινισμένες λιθογραφίες * για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάνονται στην εποχή μας...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη...........Νίκος Μπελογιάννης

~


................................... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας

Μετάφραση (Translate)

Powered By Blogger

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Το τελευταίο της φύλλο θα κυκλοφορήσει "News of the World" μετά από μία διαρκή παρουσία 168 ετών



Η βρετανική εφημερίδα – ταμπλόιντ News of the World θα κλείσει από την Κυριακή και μετά. Το τελευταίο της φύλλο θα κυκλοφορήσει μετά από μία διαρκή παρουσία 168 ετών. Μαζί με τη SUN, άλλη μία εφημερίδα ταμπλόιντ, πουλούσαν τα περισσότερα φύλλα. Εκατομμύρια. 
Το γεγονός παραμένει εντυπωσιακό. Και ξεπερνά τα όρια μίας συνηθισμένης επιχείρησης, έστω και αν αντικείμενό της είναι η έκδοση μίας εφημερίδας.
Το γιατί δεν χρειάζεται πολλές εξηγήσεις. Χιονοστιβάδα οι αποκαλύψεις. Δημοσιογράφοι της εφημερίδας είχαν επιδοθεί σε τηλεφωνικές υποκλοπές για λογαριασμό της εφημερίδας σε βάρος εκατοντάδων προσώπων. Η αστυνομία ερευνά τέσσερις χιλιάδες ονόματα και αντίστοιχες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. Θύματα αυτής της χυδαίας επιχείρησης σε βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ήταν καλλιτέχνες, πολιτικοί, θύματα της τρομοκρατίας και οικογένειες θυμάτων πολέμου. Τόση αναλγησία. Στο όνομα, μάλιστα, της ελευθερίας της έκφρασης και του τύπου! Δεν θέλω να ξυπνήσω τα συντηρητικά μας ανακλαστικά. Δεν θέλω να χαρίσω βήμα στους ιεροκήρυκες που κατακεραυνώνουν τις ελευθερίες μας.
Από την άλλη, επιμένω στη θεσμική λειτουργία όλων των 
ελευθεριών. Ο τύπος είναι εξουσία. Ισοδύναμη ιστορικά με τις άλλες τρεις εξουσίες. Όσοι όμως δουλεύουν στο πλαίσιο αυτής της εξουσίας έχουν καθήκοντα. 
Ποτέ δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι βρίσκονται πάνω από το νόμο. Όπως και οποιοιδήποτε άλλοι λειτουργούν στο πλαίσιο άλλων εξουσιών. 
Ποτέ δεν μπορούν να επικαλεστούν την ελευθερία του Tύπου ως πρόσχημα για την προώθηση συγκεκριμένων ατομικών συμφερόντων. Όπως και οποιοιδήποτε άλλοι από τις άλλες εξουσίες και λειτουργίες του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. 
Και ποτέ, μα ποτέ, δεν μπορούν να απαλείψουν μία κεντρική θεσμική επιλογή. Κέντρο όλων των εξουσιών είναι ο άνθρωπος. Είναι ο πολίτης. Είμαστε όλοι εμείς. Στο όνομά μας εκδίδονται όλες οι αποφάσεις. Και στο όνομά μας εκτελούνται. Όλες οι αποφάσεις. 


   * "Νέα Κρήτη", τα Καθημερινά, Παρασκευή 8.7.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου