..........................* κιτρινισμένες λιθογραφίες * για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάνονται στην εποχή μας...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη...........Νίκος Μπελογιάννης

~


................................... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας

Μετάφραση (Translate)

Powered By Blogger

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Επιστολή παραίτησης Γραμματέα Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Παλικής Παναγή Βλάχου

Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2012 12:58



Προς
Γραμματεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κεφαλλονιάς και Ιθάκης



Παρακαλώ όπως προωθήσετε στα αρμόδια όργανα την παραίτησή μου από γραμματέα της Δ.Ο ΠΑΣΟΚ Παλικής.


Μια απόφαση που πιστέψτε με δεν την πήρα έτσι απλά. Είναι μια απόφαση παρμένη με πόνο ψυχής που όμως θεωρώ ότι ήταν η πρέπουσα αυτή τη στιγμή, παρ’ όλο που ποτέ δεν ήμουνα ρίψασπις και πάντα ήμουνα αυτός που στήριξε τη παράταξη στα δύσκολα. Δυστυχώς όμως στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές δεν μπορώ να συστρατευτώ, όχι με την ιδεολογία της παράταξης την οποία εξακολουθώ να πιστεύω, αλλά με τη διοικούσα νομενκλατούρα της παράταξης, η οποία κατ’ εμέ δεν εκφράζει την ιδεολογία της παράταξης. 
· Δεν μπορώ να συμπορευτώ με αυτούς που εξαθλίωσαν χωρίς οίκτο το λαό! 
· Δεν μπορώ να συμπορευτώ με αυτούς που βάζουν εκβιαστικά ψευτοδιλλήματα, ή δεχτείτε αυτά που γίνονται ή χρεοκοπούμε, τη στιγμή που ο λαός έχει ήδη χρεοκοπήσει. 
· Δεν μπορώ να είμαι συνυπεύθυνος και αρωγός στα καινούργια ανελέητα μέτρα που θάρθουν τον Ιούνιο 
· Δεν μπορώ να συνταυτιστώ με την άποψη της Κριστίν Λαγκάρντ, που λέει ότι 570 Ευρώ μικτά είναι ένας τεράστιος μισθός για την Ελλάδα. 
· Δεν μπορώ να βλέπω να έχουν στύψει και εξαθλιώσει το λαό και να μην έχουν πάρει ούτε ένα Ευρώ από το μεγάλο κεφάλαιο. 
· Δεν μπορώ να βλέπω όλους τους μισθωτούς να είναι στο 50% του μισθού τους κάτω και τους συμβούλους των υπουργών να παίρνουν αύξηση 550 Ευρώ, τώρα πριν 5 ημέρες. 
· Δεν μπορώ να βλέπω στο τόπο μου τα ΤΕΙ να κλείνουν και κανείς να μην ενδιαφέρετε. 
· Δεν μπορώ να βλέπω στον ιδιαίτερο τόπο κατοικίας μου το Ληξούρι, όλες τις υπηρεσίες να κλείνουν και κανείς να μην μιλάει. 
· Δεν μπορώ να βλέπω το αλαζονικό δίλημμα ότι τάχα δεν υπάρχει άλλος δρόμος και άλλα πρόσωπα να βρουν λύσεις. 
· Δεν μπορώ να βλέπω μέσα σ’ αυτή τη κρίση να μην ψηφίζετε ο νόμος για την άρση της ασυλίας των βουλευτών. 
· Δεν μπορώ να βλέπω αυτή την κοινοβουλευτική δικτατορία και τρομοκρατία στο χώρο μου, που όποιος βουλευτής δεν ψηφίσει κάποιο αντιλαϊκό μέτρο διαγράφετε. 
· Δεν μπορώ ν α βλέπω κάποιοι να μιλούν για νέα αρχή και να προσπαθούν να κρατήσουν τις κομματικές τους καρέκλες και όχι μόνο αυτό αλλά να βλέπω και το νέο αρχηγό του κινήματος να δίνει τη πρώτη του συνέντευξη και πίσω του να μην υπάρχουν τα σύμβολα του κινήματος. 
· Δεν μπορώ να βλέπω τους μισθούς να πέφτουν και τις τιμές των προϊόντων να αυξάνονται 
· Δεν μπορώ να βλέπω την Ελλάδα να ξεπουλιέται έναντι «πινακακίου φακής». Π.χ. πριν ένα χρόνο ο κ. Πάγκαλος και ο κ. Παπανδρέου μας έλεγαν στη βουλή ότι δεν υπάρχουν πετρέλαια και τώρα οκτώ εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για έρευνα. 
· Δεν μπορώ να βλέπω να μην γίνετε τίποτα για την ανάπτυξη, ενώ αντιθέτως πολλά για την εξαθλίωση του κόσμου. 
· Δεν μπορώ να βλέπω τους πολιτικούς μας να λένε συνέχεια ψέματα και σε μικρό χρονικό διάστημα να αναιρούνε τους εαυτούς τους με τις πράξεις και τις αποφάσεις τους. Δεν αξίζουν τέτοιοι πολιτικοί για την Ελλάδα. 
· Δεν μπορώ να βλέπω μια φράξια καρεκλοκένταυρων επαγγελματιών πολιτικών συν τους κολαούζους τους να εκμεταλλεύονται την αγάπη, το πάθος και την ιδεολογία, όλων αυτών των υπέροχων αγνών οπαδών του κινήματος και να μην έχουν έστω « ευήκοα ότα», γι αυτούς, αντιθέτως με μια απίστευτα πριγκιπική νοοτροπία να θεωρούν εαυτούς πεφωτισμένους, ενώ θ άπρεπε να είναι ευγνώμονες σ’ αυτούς που τους βάλανε σ’ αυτές τις καρέκλες. 
· Δεν μπορώ να βλέπω κεκτημένα δεκαετιών να καταστρατηγούνται έτσι απλά και τόσο πρόχειρα από μια υποτίθεται σοσιαλιστική κυβέρνηση, που έχει γίνει κυβέρνηση της ψευτιάς και της υποκρισίας. 
· Δεν μπορώ να βλέπω σε μια δημοκρατική παράταξη να γίνονται φιέστες, τύπου Ρωμαϊκής Συγκλήτου, για να λέμε «άβε καίσαρα» στο νέο αρχηγό , ενώ αντιθέτως για τη βαλτωμένη ιδεολογία μας να μην μιλάει κανείς. 
· Δεν μπορώ να συνεχίζω να στηρίζω αυτούς που είχαν προαποφασίσει την είσοδο της Ελλάδας στο Δ.Ν.Τ και μάλιστα το είχαν μαγειρέψει δίχως να διαπραγματευτούν ούτε στο ελάχιστο. 
· Δεν μπορώ να στηρίξω αυτούς που χάριν της πολιτικής τους επιβίωσης ψήφιζαν τα πάντα και δεν αντιστάθηκαν ούτε μία φορά σε κανένα νομοσχέδιο 
· Δεν μπορώ να ταχθώ με αυτούς που φρόντιζαν με τόση σπουδή να διασφαλίσουν τα χρήματα των μεγάλων επενδυτών, υπάγοντάς τα στο Αγγλικό δίκαιο και με δικαιοδοσία των Δικαστηρίων του Λουξεμβούργου, ενώ αντιθέτως τσάκισαν τους μικρούς Έλληνες ομολογιούχους και από πάνω πανηγύριζαν ότι πέτυχαν να έρθουν τα λεφτά του τελευταίου δανείου στην Ελλάδα , ενώ στη πραγματικότητα ούτε ένα ευρώ δεν πέφτει για την ανάπτυξη της Ελλάδας. Αλήθεια κύριοι, γιατί δεν λέτε την αλήθεια στο λαό; Που είναι, ότι και στην επίσημη χρεωκοπία το κράτος θα ζει με ιδίους πόρους και τώρα στην ανεπίσημη χρεωκοπία με ιδίους πόρους ζει, και από πάνω βγαίνετε και πανηγυρίζετε ότι σώσατε τη χώρα! 
· Δεν μπορώ να επιβραβεύσω αυτούς που ξαναστέλνουν τον Ελληνικό λαό στη μετανάστευση. 
Για όλα αυτά θεωρώ ότι ανεξαρτήτως από την αγάπη μας για την ιδεολογία και το χώρο, έστω και με πόνο ψυχής πρέπει σ’ αυτήν την εκλογική διαδικασία να μην στηρίξουμε κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα, έτσι ώστε οι ταγοί της εξουσίας να πάρουν ένα μάθημα και να καταλάβουν ότι πρέπει να σκέφτονται πρώτα τον πόνο και την εξαθλίωση του λαού και μετά τη πάρτη τους. Και για όσους ανησυχούν για το χώρο βάζοντας ψευτοδιλήμματα έχω να τους δηλώσω ότι η ιδεολογία και ο χώρος δεν πεθαίνει, τα πολιτικά πρόσωπα τελειώνουν. 
Γι΄αυτό λοιπόν στη παρούσα εκλογική διαδικασία και επειδή το πραγματικό δίλημμα είναι η εξαθλίωση του λαού ή το πολιτικό μέλλον των κυρίων, Βενιζέλου, Διαμαντοπούλου, Πάγκαλο και των συν αυτών, εγώ επιλέγω να ταχθώ με τους εξαθλιωμένους πολίτες , γιατί άλλωστε και εγώ ένας από αυτούς είμαι. 

_______ 
Υ.Γ. Επειδή είμαι ενεργός πολίτης δεν σημαίνει ότι με την παραίτηση μου θα σταματήσω να είμαι , γι’ αυτό στη παρούσα εκλογική φάση θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τα δίκαια του λαού από το μετερίζι του Υποψήφιου Βουλευτή Κεφ/νιας και Ιθάκης με τη «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ», συνοδοιπόρος με την κ. Λούκα Κατσέλη και άλλους δημοκρατικούς πολίτες που ενστερνίζονται τις προαναγραφόμενες απόψεις. 
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Δ.Ο ΠΑΣΟΚ ΠΑΛΙΚΗΣ
ΒΛΑΧΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ


Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 21.3.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου