..........................* κιτρινισμένες λιθογραφίες * για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάνονται στην εποχή μας...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη...........Νίκος Μπελογιάννης

~


................................... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας

Μετάφραση (Translate)

Powered By Blogger

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Το κίνημα του Ναυπλίου - ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα του Ναυπλίου



Τη στιγμή που το «κίνημα της πατάτας» εξαπλώνεται ανά τη χώρα, ένα άλλο «κίνημα», αυτό των επαγγελματιών, ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα του Ναυπλίου. Η δύσκολη φάση που διέρχεται ο τουρισμός της ιστορικής πόλης -με αντίκτυπο εν γένει στην τοπική οικονομία- συσπείρωσε και ενεργοποίησε επαγγελματικούς φορείς, που αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να μπουν μπροστά στην προσπάθεια τουριστικής ανάκαμψης του τόπου τους. Εκπρόσωποι του τουριστικού τμήματος του Επιμελητηρίου Αργολίδας, του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου, του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων - Ξενοδοχείων Ναυπλίου, του Συλλόγου Ιδιοκτητών Εστιατορίων - Καφέ, αλλά και απλοί επαγγελματίες, συγκρότησαν δύναμη «κρούσης», με την επωνυμία «Ομάδα επαγγελματιών έρευνας και ανάπτυξης Ναυπλίου». 
Αποστολή τους, να προωθήσουν το, αντικειμενικά, σπουδαίο τουριστικό προϊόν της περιοχής και κατ' αυτόν τον τρόπο να στηρίξουν τη δοκιμαζόμενη τοπική οικονομία. Η συντονιστική επιτροπή των επαγγελματιών ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί να περιμένει λύσεις από τον δήμο και το κράτος, διαπιστώνοντας ότι ο δημόσιος τομέας και οκνηρός είναι και αγκυλώσεις παρουσιάζει και πόρρω απέχει από την ευελιξία του ιδιωτικού τομέα. Σε αυτή λοιπόν την κρίσιμη περίοδο για την πόλη οι επαγγελματίες δρουν με ομοψυχία, ταχύτητα και προσήλωση στους στόχους τους.
Και επειδή είναι άνθρωποι των έργων κι όχι των λόγων, ήδη έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους:
- Διοργάνωσαν επιτυχημένη αποκριάτικη εκδήλωση στο Ναύπλιο, στην οποία συμμετείχαν πολλοί κάτοικοι και επισκέπτες, από τους οποίους έγιναν θετικά σχόλια.
-Κινητοποίησαν τον Δήμο Ναυπλίου και άλλους τοπικούς φορείς, ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων. Ο σχεδιασμός της κεντρικής διοίκησης προέβλεπε την κατάργηση της ιστορικής σχολής, προτάσσοντας την ανάγκη εξοικονόμησης των δαπανών ενοικίου. Εννοείται ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε σοβαρό πλήγμα για την τοπική κοινωνία, ωστόσο, με την άμεση αντίδραση των τοπικών αρχών βρέθηκε χώρος -στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ- για τη στέγαση της σχολής. Το ερχόμενο διάστημα θα γίνει ο τυπικός έλεγχος από την αρμόδια επιτροπή και αναμένεται να δοθεί «το πράσινο φως» για τη μεταστέγαση, που θα σημάνει και απομάκρυνση του κινδύνου κατάργησης της σχολής.


Μειωμένες τιμές για τις πασχαλινές αποδράσεις

Ενα άλλο πεδίο όπου φαίνεται να αποδίδουν καρπούς οι παρεμβάσεις της ομάδας επαγγελματιών είναι αυτό των τιμών. Το ισχυρό τουριστικό ρεύμα των τελευταίων ετών στο Ναύπλιο προκάλεσε την αύξηση των τιμών στα ξενοδοχεία - ενοικιαζόμενα δωμάτια, στο φαγητό και το ποτό. Κι αυτό μπορεί να ήταν παλιότερα ανεκτό από τους επισκέπτες, όμως κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, που ο κόσμος μετράει τα πάντα, είναι σοβαρός ανασταλτικός παράγοντας. Με την πίεση των επαγγελματιών παρατηρείται μείωση τιμών. Ετσι, ακόμη και για την πασχαλινή περίοδο, μπορεί να κλείσει κάποιος δωμάτιο στην πόλη με 40 ευρώ τη βραδιά.
«Θέλουμε τις απώλειες των Αθηναίων από την αύξηση του κόστους μετακίνησης -υπολογίζεται στα 45 έως 50 ευρώ- να τις αναπληρώσουμε, με χαμηλότερες τιμές στη διαμονή και τη διατροφή» τονίζει ο υπεύθυνος τουρισμού του Επιμελητηρίου Αργολίδας Γιάννης Σοροβίγκας.
Η συντονιστική επιτροπή των επαγγελματιών συνέρχεται για προγραμματισμό δράσης δύο τρεις φορές την εβδομάδα, ώστε να μη χάνεται ούτε μέρα. Τα μέλη της εκτιμούν ότι οι εκδηλώσεις του Μαρτίου και του Απριλίου για τα 150χρονα από τη Ναυπλιακή Επανάσταση είναι μια πρώτη ευκαιρία παρουσίασης του νέου προφίλ τουριστικών υπηρεσιών της πόλης.


Δημήτρης Κυριακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου