..........................* κιτρινισμένες λιθογραφίες * για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάνονται στην εποχή μας...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη...........Νίκος Μπελογιάννης

~


................................... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας

Μετάφραση (Translate)

Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012

Τραγωδία ανοιχτά της Σμύρνης με θύματα μικρά παιδιάΤα μισά από τα 60 θύματα του ναυαγίου είναι παιδιά.

Εξήντα (60) μετανάστες, μεταξύ των οποίων 31 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από το ναυάγιο πλοιαρίου που τους μετέφερε στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών, όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή.

Ο προηγούμενος απολογισμός που είχε ανακοινωθεί από τον βοηθό νομάρχη της Σμύρνης Αρνταχάν Τοτούκ έκανε λόγο για τουλάχιστον 58 θύματα.
Σύμφωνα με τον Αρνταχάν Τοτούκ, οι διασώστες κατάφεραν να εντοπίσουν και να ανασύρουν από τη θάλασσα 46 από τους επιβάτες του πλοιαρίου. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ο καπετάνιος και ο βοηθός του (και οι δύο τουρκικής υπηκοότητας), οι οποίοι έχουν συλληφθεί και κρατούνται.
Τα σωστικά συνεργεία σταμάτησαν τις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου, όμως συνεχίζουν να ψάχνουν για επιζώντες ή θύματα στην ακτή.
Στο ψαροκάικο, μήκους περίπου 20 μέτρων, είχαν επιβιβαστεί συνολικά 102 άνθρωποι. Σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από την ακτή το πλοιάριο προσέκρουσε σε ένα βράχο.
Οι διασωθέντες δήλωσαν ότι τελικός προορισμός τους ήταν η Βρετανία, σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι CNN-Türk. Οι περισσότεροι από τους μετανάστες προέρχονταν από την Παλαιστίνη, το Ιράκ και τη Συρία.


Διαβάστε επίσης:

Η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το πολύνεκρο ναυάγιο έξω από τη Σμύρνη

__________________
*από το: : left.gr
http://www.left.gr/article.php?id=6941

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου